Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Siyasi 'transfer' ters tepti!

SARIYER Belediye Meclisi'ne seçilen Anavatan Partili 4 üyenin AK Parti'ye geçmeleri ne yazık ki işe yaramadı.
Çünkü Sarıyer Belediyesi Daimi Encümeni seçimlerini başkana muhalif olan AK Partili Fuat Tan, Yılmaz Karakaya ve CHP'li İmdat Güner kazandı.
Böylece Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün'ün kendi partisindeki muhalefete ders vermek için başlattığı 'transfer' operasyonu lehine değil aleyhine dönüştü.
Daimi Encümen seçiminde 8 AK Partili üye CHP'li üyelerle birlikte hareket ederek başkanın siyasi atağını boşa çıkardılar.
Sarıyer Belediyesi'nde 4 Anavatan Partili meclis üyesinin AK Parti'ye 'transferi' meclis komisyonları seçimini de önemli ölçüde etkiledi. Ve komisyon üyeliklerini tartışmalı hale getirdi.
Belediye Meclisi'nde AK Parti 21, CHP 10, Anavatan Partisi ise 1 üyeye sahip. Önceki gün yapılan seçimlerde komisyonlar 4 AK Partili, 1 de CHP'li üyeden oluştu.
CHP Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanı Kemal Akar bu konuda şunları söylüyor:
"Yeni yasaya göre bu hukuk dışıdır. Çünkü yasa açık. Yasa üye oranına göre temsili öngörüyor. Bu durumda komisyonlarda AKP 3, CHP ise 2 üyeyle temsil edilmeli. Ancak Sarıyer Belediyesi bunu uygulamadı. Bu nedenle de komisyonların sunacağı hiçbir raporun hukuki dayanağı yoktur."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA