Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'CHP neden iktidar olamıyor?'

BU derin siyasi sorunun kuşkusuz bir çok cevabı olabilir. Ancak biz bunlardan sadece bir tanesini vermekle yetineceğiz. Önceki gün kaleme aldığımız 'CHP haritasında Şişli yok' başlıklı yazımıza CHP il yönetiminden 'makul' bir açıklama beklerken, cevap Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'den geldi.
Sarıgül, o toplantıya neden çağrılmadığının nedenini önce bir tespit yaparak anlatıyor:
"Parti içinde bugüne kadarki en yüksek oyu alarak tekrar belediye başkanlığına seçilmiş ve halen CHP bayrağını Şişli'de en üst noktada tutan belediye başkanı, İstanbul'daki bu en stratejik toplantıya çağrılmıyor. Bu tablo, Cumhuriyet Halk Partisi neden iktidar olamıyor sorusunun da cevabıdır."
CHP il örgütünün başlattığı 'iktidar yürüyüşü' söyleminin yerel seçimler öncesi de gündeme geldiğini vurgulayan Sarıgül, sözlerini şöyle sürdürüyor:
"Salonlarda yapılan toplantılarla iktidara yürünmediği çok açık bir şekilde görülmüştür. İktidara yürüyüş güdümlü bir örgütle değil, parti yöneticilerini özgür iradesiyle seçebilen örgütle olabilir. Özgür iradeyle seçilmiş yöneticiler de, halkıyla bütünleşme, meydanlara çıkma korkusu yaşamazlar."
Mustafa Sarıgül son günlerde Türkiye'de yaşanan gerginliklere de değiniyor ve şunları söylüyor:
"En önemlisi, yazınızın son bölümünde dikkatle vurguladığınız Türkiye'nin içine sürüklendiği tehlikelerdir. Dikkatinizi çekmek isterim: Bu birlik çağrısına, çok farklı kültürlere sahip olan Şişli halkı, bizi rekor seviyede bir oyla yeniden belediye başkanlığına seçerek cevap vermiştir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin, ulusal bütünlüğü sağlayacak ayrımları ortadan kaldırabilecek tek parti olduğunu düşünüyorum. Bizim mücadelemiz partide birlik, ülkede ulusal birliktir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA