Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İsmailağa Cemaati ile ilgili soru işaretleri

Bugün Sabah'ın manşetini dikkatli okumak gerekiyor. İsmailağa Camisi'nde meydana gelen cinayetle ilişkili olup olmadığı belli olmasa da işin içinde "sauna çetesi"ne kadar uzanan garip ve karanlık ilişkiler var.
Bu karanlık ilişkilerden yola çıkan Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit, 13 Nisan 2006'da, İstanbul Beşiktaş'taki Cumhuriyet Başsavcılığı'dan İsmailağa Cemaati ile ilgili "silahlı örgüt kurma" iddiasının araştırılmasını istiyor.
Peki ne yapıldı?
Aradan 5 ay geçti.
Savcılık ne yaptı? Polise bildirildiyse, İstihbarat Şubesi İslami Cemaatler Masası 5 ay boyunca bu cemaatle ilgili soruları araştırdı mı?
Eğer bunlar yapılmadıysa durum gerçekten çok vahim. Tüm bunlar kafalarda soru işareti yaratıyor. Önceki gün konuştuğum cemaate yakın birinin gözlemi de dikkat çekici. Cemaatin cinayetten sonra ciddi bir korku yaşadığını söylüyor.
Bayram Ali Öztürk'ü öldüren Mustafa Erdal'ın elinde bir kağıda yazılmış 6 kişilik bir liste olduğundan söz ediliyor. İlk sırada yer alan isim ise Bayram Ali Öztürk.
Acaba, cemaat içinde korku yaratan bu listeyi polis biliyor mu?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA