Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kültür Başkenti İstanbul'un taksicileri

Türkiye'nin tepeden tırnağa köklü bir değişime ihtiyacı var. Sadece sorunları öteleyen devlet kurumlarının değil, özel sektörün de sivil toplum örgütlerinin de değişmesi gerekiyor. Hele babadan kalma yöntemlerle yönetilen Esnaf Odaları'nın durumu içler acısı… Daha önceleri de yazdım, 20 yıl, 30 yıl başkanlık koltuğunda oturan "Esnaf Baronları" var. Böyle olduğu için de hizmetten çok koltukta kalma savaşı veriliyor. Şimdi aynı sancı İstanbul'un en büyük taksiciler odasında yaşanıyor. 15 yıldır tahta oturmuş bir başkan var, bir de ona karşı yenilik arayışı içinde olan yeni alternatif adaylar. O adaylardan biri de Mustafa Silahyürekli… Silahyürekli 24 Ocak'ta yapılacak seçimleri kazanmak için şimdiden kolları sıvamış, korsan taksicilerle savaşıyor, gerçek ihtiyaç sahiplerinin taksicilik yapması için yasal girişimlerde bulunuyor. Silahyürekli çağı yakalayan bir oda yönetiminin İstanbul'a çok şey katacağını şöyle anlatıyor:
"Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'a yakışan bir esnaf odası için yönetimde değişim şart ama yeterli değil. Değişimi hizmete yansıtacağız ve İstanbullulara ve konuklarına yakışan bir taksici profili ortaya koyacağız."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA