Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Merkez siyasetin solu boş mu?

Merkez siyasetin sol yanında yine bir hareketlenme var. CHP'den ayrılıp tutunamayanlar, CHP'nin rotayı sağa kırmasından ve tek parti dönemindeki rolüne soyunmasından rahatsız olanlar, işçi sendikaları, Alevi dernekleri ve sol aydınlar uzun bir süredir yeni bir arayış içinde... Amaçları da CHP'nin rota değiştirmesinden sonra boşalan sosyal demokrat alanı doldurmak...
Bir süredir yeni bir siyaset diliyle ortaya çıkan SHP çevresinde, bu anlamda ciddi bir toparlanma yaşanıyor. Hüseyin Ergün, Ali Balkız, Saruhan Oluç, Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu, KESK Başkanı Sami Evren, Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç'ın da aralarında bulunduğu isimlerin öncülük ettiği bu toparlanma nihayet yarın yeni bir partiye dönüşüyor. Eşitlik ve Demokrasi Partisi...
Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ziya Halis'in genel başkan olacağı parti, bir kısım solu toparlayacak ama sosyal demokratların "yeni adresi" olacak mı meçhul. Çünkü daha yola çıkarken, dökülmeler başladı.
Bir SHP'li şöyle diyor:
"Solun AK Partisini yaratmak için yola çıktık. Geçmişte yapılanlardan ders çıkartan, değişimi ve sivilleşmeyi savunan bir sosyal demokrat parti istiyoruz. Ancak klasik 'Küçük olsun benim olsun' yaklaşımıyla sol yine çocukluk hastalığına tutuldu. Fire verdik."
Önce 10 Aralık Hareketi, sonra da Ahmet İnsel, Fuat Keyman ve Mithat Sancar ayrıldı.
Birleşme kurultayından ne çıkacağını ise yarın göreceğiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA