Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Efsane 'mecburen' dönüyor

Türkiye'nin gündemi hızlı değişiyor. Düne kadar herkes CHP'deki değişimi ve gelişmeleri merakla izliyordu. İsrail saldırısı bunu biraz geri planda bıraksa da durumu muğlak olan Gürsel Tekin'in ne yapacağı merak ediliyor. İstanbul İl Başkanlığı'na geri mi dönecek, yoksa kendine biçilen rolü üstlenip devam mı edecek?
Tekin'in geri dönmek istediği kesin. Ama yukarıdan icazet yok. Bu konuda CHP Genel Merkezi'nin ne düşündüğünü sordum. Verilen cevap klasik:
"Her şey genel başkanın iki dudağının arasında"...
İşin doğrusu CHP yönetimi de, Tekin de kendilerini zora sokan bir siyaset izledi. İl başkanlığına dönecek bir siyasetçi, neden Parti Meclisi'ne seçilir sonra neden istifa eder?
Halka ne cevap verecek? "Sav beni istemedi."
Peki, CHP'nin yeni genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Önder Sav'ın Tekin'i istemediğini bile bile neden sesini çıkarmadı?
Bu saatten sonra Tekin, geri dönse de huzur bulamayacak. Kendisine karşı İstanbul'da 26 ilçe başkanının imza verdiği biliniyor. Bu durumda onlarla nasıl çalışacak?
Manzara hiç iç açıcı değil. Kendi iç hastalıklarını tedavi edemeyen bir CHP, ülkeye nasıl merhem olacak?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA