Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Arda Turan'ın Kürt açılımı

Önceki gece atv ve ahbr'de Turkuvaz Grubu'nun organize ettiği Somali'ye yardım kampanyasını izledim.
Çok etkileyiciydi. Gerçekten Sabah'ın başlattığı bu kampanya, sadece Türkiye toplumunun yardımseverliğini değil dünyada olup bitenlerle ne kadar ilgili olduğunu da gösterdi. Afrika'nın Somalisi de neresi demeden, insanlık adına çoluk çocuk herkes yardıma koştu.
Kumbarasında biriken 35 lirayı gönderen çocuk da vardı, 500 bin lira gönderen işadamı da... Programda çok sayıda işadamı, yardımsever vatandaş da konuştu. Hepsi Türkiye toplumunun yardımseverliğine dikkat çekti ama futbolun yükselen yıldızı eski Galatasaraylı yeni Atletico Madridli Arda Turan'ın konuşması çok daha kucaklayıcıydı.
Şiddetin tırmandığı bir süreçte genç futbolcu Arda, gerilimin artmasını isteyenlere inat şöyle diyordu:
"Bizim insanımız çok yardımseverdir. Türkiye'de yaşayan herkes, Türk halkı, Kürt halkı ve bütün unsurları ile nerede bir zor durum varsa oraya koşmasını bilmiştir. Benim halkımızdan ricam Somali için ellerinden geleni yapsınlar. Hep birlikte bu kampanyayı sürdürelim."
Kampanyayı dünyaya taşıyan Başbakan Erdoğan ise bizzat gördüğü, yaşadığı insanlık dramını anlatırken insanlığa çağrı yapıyordu:
"Somali'de annelerin babaların yürekleri yangın yeri... Buradaki durumu dünyaya duyurmak istiyorum. Burada yaşanan dram insanlığın, çağdaş değerlerin test edilmesidir. Batılı değerlerin içi boş bir retorik olmadığını ispatlaması gerek. İnsanlığın şeref ve haysiyeti için herkes bu testi geçmek zorundadır."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA