Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

2020'nin anahtarı Mersin'de gizli!..

Mersin'i Akdeniz Oyunları heyecanı sarmış. Seneye 32 spor branşında onlarca müsabakaya, binlerce sporcuya ve on binlerce seyirciye ev sahipliği yapacak olan XVII. Akdeniz Oyunları tesislerinde hazırlıklar aralıksız sürüyor. Bu hazırlıkları yerinde görmek için bir grup meslektaşımız ile Mersin'deydik. Mersin'de Akdeniz Oyunları tesisleri için hummalı bir çalışma var. Üç vardiya halinde çalışılan inşaatlaren en büyüğü şüphesiz açılış töreninin yapılacağı stat.. Açılış ve kapanış törenlerine ev sahipliği yapacak olan 25 bin kişilik Mersin Stadı'nda (Henüz adı belli değil) kaba inşaatın yüzde 61'i tamamlanmış. Stadın kaba inşaatı devam ederken, zemin için sipariş verilmiş. Çatı bölümünün yapımı ise başka bir firmaya verilmiş ve o çalışma da ayrı bir şekilde devam ediyor. Bizleri Mersin'e davet eden Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Suat Kılıç, "Akdeniz Oyunları sonrası stadı Mersin İdmanyurdu kullanacak" derken, bu heybetli yapının çok kısa bir zamanda bitirilmesi için hummalı bir çalışma olduğunun vurgusunu yapıyor.
SON derece modern stadın bazı özellikleri şöyle: 55 bin metrekare inşaat alanına sahip. 20 bin 667 seyirci, 3 bin 773 VIP, 180 protokol koltuğu bulunacak. Stadyumda ayrıca 914 koltuk kapasiteli 4 bin 812 metrekare loca alanı bulunuyor. 1 Haziran 2012 tarihi itibarıyla yüzde 16'lık bir fiziki gerçekleşme seviyesine ulaşan stadyumda, polis merkezi, sağlık merkezi, restoran ve mağazaların yanı sıra 156'sı kapalı olmak üzere 1.295 araçlık otopark ve 46 araçlık otobüs parkı da yer alıyor.

3-4 ayda bitecek
Turun bir kısmında bizimle yolculuk yapan Bakan Suat Kılıç'la Servet Tazegül Spor Salonu, tenis kortları inşaatı ve sporcuların kalacağı Olimpiyat Köyü'nü gezdik. Tüm tesislerde müthiş bir çalışma var. Birçoğunun 3-4 ay içinde bitmesi bekleniyor.

Demonte değiller
Kılıç, oyunlarının yüzde yüz Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin güvencesiyle alındığını bizlere aktarırken, çok kısa yani 7-8 ayda büyük mucizeye imza atmak istediklerini vurguladı. Bakan, "Yapılan tesislerin hiçbiri demonte değil. Bittikten sonra kalıcı olacaklar. Mersin'e ve Türkiye'ye hizmet edecekler. Londra Olimpiyatları'ndaki tesisler demonteydi. Biz Mersin'de kalıcı izler bırakmayı hedefliyoruz. Yapılan tesislerin tamamı, kalıcı eserler. Bunun altını çiziyorum" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA