Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Kazanmak için önüne geleni üye yaptın Oğuz!

1982'den beri spor basınının içindeyim… Yazı yazarak ya da televizyonda yani 34 yıldır. TSYD'ye üye olmadım. Çünkü neden? Bu dernekte öyle ince hesaplar yapıldığını gördüm ki öyle entrikalar döndüğünü gördüm ki kendimi burada üye olarak görmek istemedim. Çok arkadaşım "Gel seni üye yapalım" dediler.
"Hayır" dedim. Bir kısmı da beni üye yapıp, sonra ihraç etmeyi düşündü. Ama öyle veya böyle üye olmayı düşünmedim.
TSYD'nin son genel kurulunda yaşananları fotoğraflarla gördüm ve iğrendim.
Spor yazarlarına üye olanların, yazı yazıp, televizyonlara çıkanların sporda şiddete, sporda terbiyesizliğe, sporda ahlaksızlığa hiçbir şekilde tavır koymaya hakları yok. Ahlak derken; bu çok şeyi içerir. Yahu kardeşim, bir yere seçiliyorsun, oyla seçiliyorsun. Gayet güzel... Sonra aynı şartlarda oyla gideceksin. Bunu hissediyorsun.
Baktın ki gideceksin, seçilemeyeceksin, gidiyorsun önüne geleni TSYD'ye üye yapıp seçimi kazanmak istiyorsun. Peki soruyorum kardeşim sana: Bu ahlak kurallarına uyar mı? Sen "Uyar" dersen pekala biz de uyalım.
Ama sen bu derneğe başkan olurken, seni seçen üyeler tarafından artık istenmiyorsun.
Bakıyorsun ki gideceksin saçma sapan yeni üyeler kaydediyorsun.
Karının arabasını hülle yoluyla Ankara Derneği'ne satıyorsun, utanmadan sıkılmadan… Gelirgider verilerini nasıl yapıyorsun bilemem. Mutlak dernek ve maliyeden sana geleceklerdir.
Ben bunları yazınca beni mahkemeye veremiyorsun.
Çünkü işini doğru yapsan dakika durmaz verirsin. Ama Oğuz Tongsir beni mahkemeye verirsen, tüm evrakları ibra edeceksin. Tabiri caizse, yiyorsa beni mahkemeye ver. Spor yazarlarının yaşadığı rezillik senin sayende oldu. Sporun centilmence, sportmence, ahlaklıca yapılması istediğini, yapılması gerektiğini artık kimse bana yazamaz. Türk halkından kimse de bunu yemez. Ey Oğuz Tongsir yakın zamanda tüm ipliklerinin pazara düşeceğini tahmin ediyorum.
Tabii ki bu tahmin şuna dayanıyor:
Dernekler yasası varsa, sahipleri varsa, maliye varsa, sahipleri varsa… Yoksa mı? Yoksa zaten sen TSYD ve Türkiye Sporu'nun baş tacısın Oğuz Tongsir. Senden başka büyük yok. En büyük Oğuz Tongsir olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA