Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YASEMİN TAŞKIN

Marka tutkunu Papa

Marka meraklısı Papa 16. Benedictus'a dünyaca ünlü firmalardan hediyeler yağıyor. Ratzinger'in göreve geldiğinden beri "Vatikan stili" yarattığı söyleniyor

Papa 16. Benedictus'un giyim tutkusu nedeniyle ünlü markalar Vatikan'ı hediye yağmuruna tutuyor. Adidas, Geox, Prada gibi birçok ünlü marka, Papa'nın kendi ürünlerini tercih etmesinden son derece mutlu... Her ne kadar Papalık reklam yapmamak için ürünlerin logolarını çıkarsa da, Prada'nın kırmızı erkek mokasenleri Papa Ratzinger'in ayağında görüldükten sonra "Papa ayakkabısı" unvanını kazandı. Satışlarını "nefes alan ayakkabı" sloganıyla ikiye katlayan Geox, Vatikan'da Prada'nın en önemli rakibi. Geox'un sahibi Moretti Polegato "kahverengi mokasenlerden Papa'ya şimdilik yılda 6 çift gönderdiklerini" açıkladı. Polegato'ya göre Papa Ratzinger Geox mokasenleri dağda yaptığı gezintilerde kullanacak. Polegato ayrıca Papa II. Jean Paul'ün Geox'un ilk müşterisi olduğunu da vurguladı.

TEPEDEN TIRNAĞA
Ratzinger'in marka tutkusu ayakkabıyla sınırlı değil... San Pietro meydanındaki törenlere katılan Papa güneşli havalarda Serengheti- Bushnell marka gözlükleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Papa'nın dağ gezilerinde yanından eksik etmediği eşyaları arasında ise Adidas marka siperlikli şapkası ve sportif ceketi yer alıyor. Moda dünyasında "Vatikan stili" yarattığından söz edilen Papa'nın geçtiğimiz kış taktığı kenarları beyaz kakım kürklü kırmızı kadife Ortaçağ külahı hayvanseverlerin epey tepkisini çekmişti. "Papalığın terzisi" olarak bilinen "Gammarelli" yi terk ederek cübbelerini "Euroclero" ya yaptırması da farklı tarzının ilk belirtisiydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA