Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Acabalar netleşiyor

Ligdeki kredisini Avrupa Ligi'nde aldığı sonuçlarla sürdürebilen Beşiktaş, bu skorla bir anlamda ligdeki durumunu da herkes için değerlendirmeye soktu. Porto sanki hiç sıkmadan çok rahat oynarken, Beşiktaş bütün şartları zorluyor gibiydi. Ona rağmen 3-1'lik bir skor ortaya çıktı. Bu da Beşiktaş'ın zor maçlar karşısında ne yapacağını ve kafalardaki 'acaba' sorusunu daha da netleştirdi. İlk golde Hakan'ın büyük hatası, ikinci golde ise Zapotocny ve İbrahim Toraman'ın pozisyon hataları maçı 2-0'a getirdi. Şimdi Schuster açısından bazı şeyleri sorgulamak lazım...

SCHUSTER NE YAPMAK İSTİYOR?
1-Evet Nihat 3-5-2'nin sağ kanat oyuncusu olarak futbola başladı ama artık bugünden sonra Nihat'ın vuruş santrforu olarak oynamasından başka bir mevkisi olmadığını düşünüyorum. Nihat bu bölgede oynarsa Beşiktaş'a faydalı olmak açısından hiç şansı yok.
2-
Bugüne kadar Beşiktaş'ın oynadığı maçlarda en etkili hücum oyuncusu kim diye sorarsanız hemen hemen herkes Bobo diyecektir. Bobo'yu da böyle oynatırsanız hiç şansı yok.
3-Maç 2-0 iken Ali Kuçik ve sonrasında Ersan Adem Gülüm'ü oyuna sokmakla ne yapmak istiyor Schuster?
Burada iki cevap akla geliyor: Ya maçı artık kaybettim diye, ya da bu gençleri kazanacağım diye düşünüyorsun. Bunların ikisi de çok anlamsız hamleler. Genç oyuncu böyle kazanılmaz. O zaman bundan sonra Ali Kuçik'i ve Adem'i Beşiktaş'ın banko oyuncusu olarak göreceksin. Bu şekilde, bu değişikliklerin geleceğe dönük hiçbir cevabı yok.
4-
Savunmayı hala oluşturamıyorsan, hala bu pozisyon hataları yapılıyorsa savunma anlamında soru işaretleri büyür.
5-Quaresma ve Guti oynamayınca bu kadar sıradan bir takım haline geliyorsa Beşiktaş, o zaman Schuster'in de katkısı tartışılır. Bundan sonrası Beşiktaş için çok zor olabilir. Avrupa Ligi'nde belki bir üst tura geçebilir ama ligdeki sezon sonuna kadar seyri herkes için endişe verici bir hal almıştır. Bekleyeceğiz ve göreceğiz Beşiktaş'ın yarıştaki geleceğini...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA