Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Mevlüt, Nihat'ın yerini dolduramadı

Milli Takım, EURO 2008'de NihatSemih uyumunu yakaladıktan sonra gol yollarında başarılı olmuştu. Nihat'ın sakatlığından sonra Fatih Terim Semih'in yanına Mevlüt'ü monte etmeye çalıştığını Ermenistan maçında gösterdi. Ancak Mevlüt, Nihat'ın yerini dolduramadı. Milli Takım'ın ilk yarı yakaladığı iki ciddi gol pozisyonunda Mevlüt vardı. Ama Terim'in yeni prensi, gol vuruşlarında etkisizdi. Oysa Mevlüt girdiği ilk pozisyonda şut atmak yerine topa basıp rakibine çalım atmayı düşünseydi golü rahatlıkla yapardı.
Nihat; gezinen, çalım atan, kenarlara inip orta yapabilen, ayak içini ve üstünü kullanan, şut becerisi yüksek ve sprinter bir oyuncu. Mevlüt de sprinter ve sert şut atma özelliği var. Geniş alanda çabuk hızlanıyor. Ancak topla buluştuğu anda kaleye şut atmadan önce "Acaba boşta bir arkadaşım var mı?" diye düşünüp kafasını kaldırmıyor. İkinci hamlesi yok. Kapalı savunmaları açmak için Mevlüt ideal bir seçim değil.
Ancak Milli Takım skor avantajını eline geçirdikten rakip savunmanın öne çıkacağını düşünürsek Mevlüt geniş alanda inanılmaz etkili olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA