Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
İki gün oluyor. Marmaris'te bi otelin lobisindeyiz. Patronu arkadaşım, laflıyoruz. Maganda tipi bi dörtteker kapıya yanaştı. İstanbul plakalı. Orta yaşlarda bi beyle, başı sımsıkı örtülü, üzerindeki pardösüsü yerleri süpüren bi hanım indiler. Gelenler, otelin konseptiyle hiç bağdaşmıyor. İçeride İngiliz ve Rus guruplar var. Havuzun kenarında üstsüzler bile dolaşıyor. Arkadaşımın yüzüne şöyle bi baktım.. O, ne demek istediğimi anladı ama bana bi şey söylemeden, yeni gelenlerin yanına gitti, kayıt işlemleriyle ilgilenmeye başladı.
Ben konuyu bi daha açmadım. Bi süre sonra havuz- bara geçtik. Etrafa bakıyoruz. Arkadaşım havuza girmeden önce duş alan sarışın bayanı gösterdi. "Tanıyor musun?"
Baktım, tanımıyorum. "Biraz önce pardösüyle gelen" dedi.
Böyle olayları anlatan çok kişi dinlemiştim ama ilk defa birine şahit oldum. İçime bi ferahlık geldi. "Demek o kadar da karamsarlığa gerek yok" diye düşündüm. Bi ümit kıvılcımı yandı.
Esasında, bu olayın Arap versiyonunu daha önce yaşamıştım. O zamanlar TRT'ye çalışıyordum. Hafta sonları İstanbul Dedeman otelde kalıyorduk. Yeşilköy Havaalanı'ndan otobüs dolusu insanlar geliyordu. Yarısı, kara çarşaflara bürünmüş insanlar. Fakat sonra bi daha göremiyordum. Resepsiyondaki çocuklardan öğrendim ki, bunlar komşu Arap ülkelerinden gelenlermiş. İlk işleri çarşafları çıkarıp, mini eteklerini giyip İstanbul sokaklarına fırlamakmış.
Bi defasında da Bodrum'da, Kuveyt mi, Suudi Arabistan mı şimdi unuttum, kraliyet ailesinin yakınlarıyla bi otelde karşılaşmıştık. Kadınlardan bazılarının yarım peçesi bile vardı. Etraflarında, affedersin, tam goril ebadında, Amerikalı korumalar. Akşam Bodrum'un o meşhur diskoteğinde, baktım gene bu korumalar. Pistin bi köşesinde daire yapmışlar. Ortada, kraliyet ailesi çılgınca dans ediyor. O figürlerin çarşaflı kıyafetlerle yapılamayacağını takdir edersin.
Vaziyet böyle Abuzittincim. Bu arada İstanbul'a gelen turist sayısı azalıyor. Rakamlardan anlaşılan bu. Daha da azalabilir. Çember sakallı, kara çarşaflı kızgın insanların doldurduğu meydanların görüntülerini televizyonlarından görenler, gelmekte tereddüt ediyor olabilirler. Zaten iptaller Avrupa ağırlıklı. Umarım geçicidir kardeşim. Marmaris-Bodrum'da, çoğu İsrailli, iptal sayısının 45 bini bulduğu açıklandı. Sayın Turizm Bakanımız da "İsrail'liler gene gelecektir. Bu sene en az 250 bin kişi bekliyoruz" diye bi demeç verdi.
Aynı dakikalarda İsrail'de turizm işletmecilerinden gelen bi açıklama vardı, 100 bin yeni iptalden bahsediliyordu. Bakanımızın haklı çıkmasını bütün kalbimle diliyorum.
Ama şunu da anladım ki Abuzittincim, Türkiye iddialı bi turizm ülkesi olamaz. Çünkü turizm öfkeyi kaldırmıyor. Öfkeli adamların yönettiği, sokakları, caddeleri öfkeli insanlarla dolu bi ülkeye sen, tatile gitmek ister misin ?
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.
Tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA