Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bravo Ezgi!..

KOYUN otlatmaya gittiğinde kuzenlerinin tecavüzüne uğrayan 15 yaşındaki Havva töre gereği kendini astı ve aile namusu kurtuldu..
Kaç gazete, kaç köşe yazarı, yeri yerinden oynattı?.
Hiç..
Dişe dokunur tek yazıyı Radikal'de Ezgi Başaran yazdı. Havva'nın intiharını, Ali Poyrazoğlu'nun yaptığı bir mizah programına bağlayarak. O programda "Fatmagül'ün Suçu ne" adlı dizideki tecavüz sahnesiyle ilgili gır gır yapılmış. Ezgi, Ali'yi nerdeyse Havva'nın katili ilan ediyor.
"Bu ülkede kadınların yüzde 36'sı bazen, yüzde 16'sı sık sık aile içi tecavüze uğrarken, her dört saatte bir tecavüz veya teşebbüs suçu işlenirken tecavüzle dalga geçilmesine izin verilir mi" diyor..
Haklı.. Haklı da..
Bu Fatmagül'ün tecavüz sahnesi nerdeyse ülke gündemi olurken, gazeteler, ekranlar, internetler bu sahne görüntüleri ve yorumlarıyla dolarken, "Filmdeki Hülya Avşar'a mı, dizideki Beren Saat'e mi daha güzel tecavüz edildi" diye anketler düzenlenirken, tecavüz sahnesinin yayımladığı gece reyting rekorlarının kırılması sağlanırken, bu reytingle reklamlar yağınca, İffet'in (Bu da Müjde Ar'ın tecavüze uğradığı filmdi) dizi yapılmasına karar verilirken nerdeydi Ezgi?. Ezgiler?.. Tecavüzü reyting ve tiraj malzemesi yapan o televizyonlar, o gazeteler neden eleştirilmedi?.
Ali'nin suçu ne?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA