Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Engin Akyürek

12 Ekim 1981'de Ankara'da doğdu. Lise öğretimini tamamlamasının ardından Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'ne kayıt olan Engin Akyürek, burada tarih eğitimi aldı.

Akyürek'în kameralarla buluşması Türkiye'nin Yıldızları adlı yetenek yarışması sayesinde oldu. Türkiye'nin Yıldızları sayesinde büyük bir hayran kitlesi edinen Akyürek, yarışmanın sona ermesinin ardından Yabancı Damat adlı dizinin kadrosuna katıldı.

2004 ve 2005 yıllarında, Yabancı Damat'ın yayınlanan ilk iki sezonunda canlandırdığı Kadir karakteri ile hayran kitlesini genişleten Akyürek, 2006 yılında yayınlanan Kader adlı dizide ise Cevat karakterini canlandırdı.

2007-2008 yılları arasında, Atv'de yayınlanan ve yönetmenliğini Cem Akyoldaş'ın üstlendiği Karayılan, genç oyuncunun bir sonraki yapımı oldu. Gaziantep'in Fransız işgali altında olduğu dönemde geçen dizide Akyürek, Bülent İnal ve Begüm Birgören ile beraber kamera karşısına geçti.

Akyürek'in başrolde olduğu ilk yapım ise, usta senarist Meral Okay ile yönetmen Ulaş İnaç'ı buluşturan Bir Bulut Olsam oldu. Melisa Sözen ve Engin Altan Düzyatan ile beraber başrollerde yer alan Akyürek, diziye adını veren Mustafa Bulut karakterini canlandırdı.

Oyuncu, 2010-2012 yılları arasında Beren Saat'in Fatmagül karakterini canlandırdığı "Fatmagül'ün Suçu Ne?" dizisinde 'Kerim' rolüne can verdi.

Akyürek şimdilerde ise Atv'de yayınlanan Kara Para Aşk dizisinde Tuba Büyüküstün ile başrolü paylaşıyor. Oyuncu dizide Komiser Ömer karakterini canlandırıyor.

Filmografi

2004 - 2007: Yabancı Damat - Kadir Sadıkoğlu
2006 - Kader: - Cevat
2007 - 2008: Karayılan - Nizipli
2009: Bir Bulut Olsam - Mustafa Bulut
2010 - 2012: Fatmagül'ün Suçu Ne? - Kerim Ilgaz
2014: Kara Para Aşk - Ömer Demir

Ödülleri

2006: ÇASOD Oyunculuk Ödülleri Umut Veren Sanatçı - Kader
2007: 39. Siyad Türk Sineması Ödülleri Umut Veren Sanatçı - Kader
2012: Kadir Has Üniversitesi En Has Erkek Dizi Oyuncusu - Fatmagül'ün Suçu Ne?
2011: TelevizyonDizisi.com En İyiler Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu - Fatmagül'ün Suçu Ne?
2012: AyakliGazete.com Yılın Televizyon Yıldızları En İyi Erkek Drama Oyuncusu - Fatmagül'ün Suçu Ne?
2012: TelevizyonDizisi.com En İyiler Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu - Fatmagül'ün Suçu Ne?

BİZE ULAŞIN