Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Pelin Akil

Pelin Akil (d.17 Nisan 1986 İstanbul) Türk sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu.

Pelin Akil (d.17 Nisan 1986 İstanbul) Türk sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu.
Rent Müzkali, Marika'nın Serveti tiyatro oyunlarında yer aldı. Reklam filmlerinde oynadı. Fox TV de yayınlanan Arka Sıradakiler dizisinde 4 sezon oynadı, TRT 1 de yayınlanan Pana Film'in yapımcısı olduğu Kurt Kanunu dizisinde Ballı Naciye rolünde oynadı, TRT 1 de yayınlanan Seksenler dizisinde Seçil karakteri ile yer alan Pelin Akil, 2012 yılında Suskunlar dizisine Nisan karakteri ile dahil oldu.Kızılelma dizisindeki rolü dizinin sezon finalinde bitmiştir.
Tiyatro oyunları
*Marika'nın Serveti, Yönetmen : Haldun Dormen
*Rent Müzikali, Yönetmen : Bora Severcan
Filmografi
*2014 Kızılelma
*2013 İnadına Yaşamak
*2013 Su ve Ateş
*2013 Osmanlı Tokadı
*2012 Suskunlar
*2012 Seksenler
*2011 Kurt Kanunu
*2007-2011 Arka Sıradakiler

Rent Müzkali, Marika'nın Serveti tiyatro oyunlarında yer aldı. Reklam filmlerinde oynadı. Fox TV de yayınlanan Arka Sıradakiler dizisinde 4 sezon oynadı, TRT 1 de yayınlanan Pana Film'in yapımcısı olduğu Kurt Kanunu dizisinde Ballı Naciye rolünde oynadı, TRT 1 de yayınlanan Seksenler dizisinde Seçil karakteri ile yer alan Pelin Akil, 2012 yılında Suskunlar dizisine Nisan karakteri ile dahil oldu.Kızılelma dizisindeki rolü dizinin sezon finalinde bitmiştir.


Tiyatro oyunları

*Marika'nın Serveti, Yönetmen : Haldun Dormen
*Rent Müzikali, Yönetmen : Bora Severcan


Filmografi


*2014 Kızılelma
*2013 İnadına Yaşamak
*2013 Su ve Ateş
*2013 Osmanlı Tokadı
*2012 Suskunlar
*2012 Seksenler
*2011 Kurt Kanunu
*2007-2011 Arka Sıradakiler
BİZE ULAŞIN