Dağlık Karabağ'daki ateşkese ilişkin gerçekleşen mutabakat zaptı böyle imzalandı | Video

Dağlık Karabağ'daki ateşkese ilişkin gerçekleşen mutabakat zaptı böyle imzalandı | Video

11.11.2020 | 22:35

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ve Ermenistan'ın gerçekleştirdiği ateşkesteki en önemli maddelerden biri olarak görülen Türkiye ve Rusya'nın kontrol ve denetim için yaptığı mutabakatın imza görüntüleri Milli Savunma Bakanlığı tarafından paylaşıldı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın son dakika oalrak paylaştığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Dağlık Karabağ'daki ateşkese ilişkin, "Ateşkesin kontrolü ve denetimi için oluşturacağımız Ortak Türk-Rus Merkezi ile ilgili mutabakat zaptı bu sabah imzalandı" açıklaması yapmıştı. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği mutabakat zaptını, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu video telekonferans yöntemiyle imzaladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bu sabah karşılıklı atılan imzaların ardından açıklamalarda bulunarak, bu sonucun sağlanmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin'in önemli etkisinin olduğunu belirtti.

Atılan imzalarla birlikte Karabağ bölgesinde ateşkesin, huzurun sağlanmasında önemli bir adım atıldığını vurgulayan Bakan Akar, "Yapacağımız bu çalışmanın bölgeye yararlı, hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA