Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ BAYDAR

DVD ekranı

Wall Street 2 / Borsa: Para Asla Uyumaz Film: *** Ekstralar: ** IMDB notu: 6.2
Oliver Stone hızını alamadı ve bir devam filmi yaptı. Yaptı ama beklendiği gibi olmadı. Film ilk yarım saat gayet iyi gidiyor, ama sonra dağılıyor, dağılırken de hız kesiyor. Aslında Michael Douglas bir köpekbalığı olarak yine zirvede, Eli Wallach ve Frank Langella döktürüyor, ama finansal krizle Gekko ailesinin iç sorunları arasında bir nevi uyumsuzluk var. Stone şaşırtmıyor, kamaştırmıyor, sorun galiba onda.

Machete / Ustura (Assanat) Film: *** IMDB notu: 7.2
Robert Rodriguez grotesk sinemanın tabir caizse suyunu çıkarıyor. Başrolde yer alan Danny Trejo zaten mükemmel bir seçim. Federal ajan iken tüm ailesini bir uyuşturucu baronuna kurban veren Trejo adlı kahramanımız, göçmen düşmanı bir senatörü (De Niro) temizleme siparişi alır. Ama bu yüzden akla gelen gelmeyen herkes onun peine takılır. Hikaye bundan ibaret, çünkü gerisi, gelmiş geçmiş tüm B veya C filmlerine göndermelerden, kan-gövde durumlarından ibaret. Olsun. Sinema dediğimiz de böyle bir yelpaze zaten.

True Grit / İz Peşinde (Tiglon) Film: **** Ekstralar: Yok IMDB notu: 7.6
Yeni versiyonu gösterime giren İz Peşinde'nin bir klasik olan ilk versiyonunu izlemek gerek. Coen biraderlerin filmi günün konusu haline gelmese, bu özgün filmi çok az kişi hatırlayacaktı. İyi de oldu, çünkü 1969 tarihli bu John Wayne 'versiyonu' eşine az rastlanır lezzette bir western. Tam anlamıyla bir 'renkli Türkçe sinemaskop'. Vahşi Batı'da babası gaddar bir adam tarafından öldürülen genç Maddie Ross ve onu bulmak için tuttuğu ayyaş şerif Rooster Cogburn'ün öyküsü, dantel gibi örülerek anlatılıyor. Unutulmasın, hak ettiği halde yıllarca Oscar verilmeyen John Wayne sonunda bu rolle ödülü kopartmıştı.

Howard's End / Howard'ların Sonu (Assanat) Film: ***** Ekstralar: Yok IMDB notu: 7.4
Anthony Hopkins, Helena Bonham-Carter, Emma Thompson ve - tabii ki - Vanessa Redgrave. Bu dörtlüyü alın ve Oxfordshire kırlarında, E.M. Forster imzalı mükemmel romanın eksenini oluşturan, kıyasıya sınıf mücadelesinin tiplerine dönüştürün. James İvory imzalı filmin, 1990'lı yılların en seçkin İngiliz sinema örneklerinin başında geldiğine kuşku yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA