Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ BAYDAR

DVD ekranı

La ProIe / Av
(Assanat)
Film: **** Ekstralar: Yok IMDB notu: 6,4
Fransa'dan sarsıcı bir gerilim. Franck Adrien büyük bir bankayı soymaktan hapiste. Ama çaldığı parayı sağlam bir yere zulalamış durumda. Çıkmasına ve ailesine kavuşmasına altı ay var. Hücre arkadaşı Maurel ırza geçmekten hapse girmiştir ama suçsuz bulununca önceden çıkar. Ama çok geçmeden Adrien anlar ki, ailesinin adresini bilen Maurel aslında acımasız bir seri katil. Adrien panikle hapisten kaçacak, peşinde bir polis ekibi, zamana karşı kovalamaca başlayacak. Eric Valette'in Güney Fransa'da muhteşem mekanlarda çektiği film, son dönem çalışmaları içinde en çok beğenileni. Beğeniler baştan aşağı haklı.

Yellow Sea / Ölüm Denizi
(Tig lon)
Film: *** Ekstralar: ** IMDB notu: 7,3
Kore'den yeni bir dudak uçuklatma serüveni; üstelik iki buçuk saat. Çin, Kore ve Rusya arasına sıkışmış, ücra bir bölgede yaşayan taksi şoförü Gu-Nam önce karısını ardından kumarda varını yoğunu kaybedip borca batar. Teklif ürkütücü olacaktır: Bir adam, Kore'deki bela bir mafya babasını öldürdüğü takdirde karısına kavuşacağını söyler. Böylece, Kore kentlerinin muazzam görsellikle doğal dekor olarak kullanıldığı, kan, revan ve heyecan içinde bir kargaşa başlar. Bol kepçe şiddet, sarsıcı bir koreografi ve başdöndürücü bir tempo. Koreliler bu türde artık egemenlik kurmuş durumda.

La Stella Che Non C'e / Kayıp Yıldız
(D Home )
Film: **** Ekstralar: Yok IMDB notu: 6,8
Bir zamanların öncü ve yaratıcı İtalyan sinemasını bugün yaşatan üç-dört yönetmenden biri olan Gianni Amelio'dan taptaze bir nefes, umut verici bir sinema örneği. İtalya'nın kuzeyinde çöküş halindeki bir çelik fabrikasında teknisyen olarak çalışan Vincenzo, bozuk ve ölümcül tehlike taşıyan ekipmanın Çinliler tarafından satın alınan alındığını öğrenince, faciayı önlemek için Çin'e gider. Yolculuk, giderek sanyileşen bu dev ülkede bir 'road movie'ye dönüşür. Sahne sahne, post-komünizmin etkileri, insanların hali, buluşmalar... Modern bir Marco Polo öyküsü, acılar ve ironi... Sapasağlam bir çalışma.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA