Blindness / Körlük (Tiglon)
Film: ****
Ekstralar: Yok
Jose Saramago'nun Türkçede de çıkan romanının ardından, ona hak ettiği kıymeti veren film de elimizde. İsimsiz bir kentte körlük salgını aniden baş gösterir. Kör olan doktorla (Mark Ruffalo) salgından etkilenmeyen karısı (Julianne Moore) sağlık merkezine sığınırlar, ama bu arada işler çığrından çıkacak, adi suçlular düzeni ele geçireceklerdir. İzleyici dehşeti tüm çıplaklığıyla, doktorun kör taklidi yapan eşinin gözünden izler. Sonra onun giderek önderleşmesini ve sokağa dökülen şiddetten çıkış yolu aramasını da izleriz. Güçlü bir toplum alegorisi.
Inland Empire (A&E Film)
Film: *****
Ekstralar: ****
Her DVD tutkununa göre bir film değil bu. Belki de David Lynch'in asıl çekmek istediği, bir türlü beceremediği başyapıt. Tam üç saatlik gerçeküstü, yanıltıcı bir bulmaca labirenti. Öykünün ekseninde, ünlü bir yönetmenin filminde başrol alan güneyli kız Nikki (Laura Dern) var. Başrol oyuncusu Devon'a âşık olan Nikki, filmin aslında 50'lerde iki oyuncusu da öldürülünce yarım kaldığını öğrenince kişilik değiştirir, Sue olur. Bundan sonrası, düşlerin ve kâbusların mantığıyla, muhteşem bir dijital kamera kullanımıyla anlatılır.
Angels and Demons / Melekler ve Şeytanlar (Sony Home)
Film: ****
Ekstralar: **
Bütün zamanların en esaslı simgebilim profesörü Robert Langdon bir kez daha işbaşında! Vatikan'ın gizemli yeraltı 'teşekkülü' Illuminati dört kardinali kaçırıp tehditler savurunca Langdon (Tom Hanks) Roma'ya yardıma çağırılır. Burada yanına hem güzel hem zeki bir yardımcı, Vittoria Vetra, verilir. İkili en ince detaylarda ipuçlarını ararken en olmadık yeraltı labirentleri gezilir, gizli mezarlar ortaya çıkarılır. Ron Howard yine ustalığını gösteriyor.
What Doesn't Kill You / Suç Ağı (D Home)
Film: ***
Ekstralar: ***
Boston'un yoksul güney mahallelerinde beraber büyüyen Brian ve Paulie'nin öyküsünde pek yeni bir şey yok. Güçlü yerel mafya babası Pat Kelly'e ayakçılık yapan ikili, gittikçe suç çukuruna gömülürler. Brian (Mark Ruffalo) crack müptelası olur; uyuşturucu dünyası onu, karısından ve iki çocuğundan uzaklaştırır. Brian bir gün, geri dönüşü olmayan bir tercih yapmak zorunda kalacaktır.