Tavuklu nohut yemeği
* 500 gr. nohut
* 400 gr. kemiksiz kalça eti
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan
* 2 diş sarmısak
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* Tuz
* Tatlı kırmızıbiber
Nohudu bir gece önceden ıslatın, sabah yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tencereye yağı koyun, ince kıyılmış soğan ve sarmısağı kavurun. Rendelenmiş domates ve salçayı ilave edin. Tavuk etini kuşbaşı doğrayıp tencereye koyun. Biraz tuz ve kırmızıbiberle tatlandırın. En son, haşlanmış nohudu ilave edip, kaynar su koyun. İyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Lor peynirli makarna
* 500 gr. makarna
* 10 dal dereotu
* 2 kase taze lor peyniri
* Tuz
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Makarnayı tuzlu suda sekiz ya da 10 dakika haşlayın. Dereotunu ince kıyın, lor peyniri ile karıştırın. Haşlanmış makarnayı servis tabağına alın, zeytinyağı koyup karıştırın. Lor peynirli karışımı makarnayla karıştırarak servis yapın.
Mermer kek
* 3 su bardağı un
* 3 yumurta
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 paket kabartma tozu
* 3 yemek kaşığı kakao
* 3 yemek kaşığı çikolata
* 1 çay bardağı fındık yağı
* 1 su bardağı gazoz
Yumurta, şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Arkasından yağ ve gazozu ilave edip, karıştırmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu koyup, çok iyi karıştırın. Hafif yağlanmış kek kalıbına karışımın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao koyup, karıştırın. Eğer kakao, kek hamurunu kurutursa çok az su ilave edebilirsiniz. Çikolatayı da katıp karıştırın ve kalıba dökün. Kaşık yardımıyla iki hamurun birbirine hafifçe karışmasını sağlayın. 175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.