Aslıhan Koruyan Sabancı, sağlıklı beslenmek isteyen lezzet tutkunları için hazırladığı kitabı 'Glütensiz Gurme Lezzetler'in basın toplantısını geçtiğimiz gün Four Seasons Otel'de gerçekleştirdi. Aslıhan Koruyan Sabancı tarafından iki yıl süren yoğun bir çalışma sonucunda kaleme alınan 'Glütensiz Gurme Lezzetler', Türk Mutfağı üzerine hazırlanan, besin analizleri içeren dünyada ve Türkiye'deki ilk glütensiz yemek kitabı olma özelliğini taşıyor. Resimler ile renklendirilmiş 320 sayfadan oluşan kitap, Akdeniz Mutfağı'ndan kolay bulunan malzemelerle hazırlanan denenmiş, pratik ve leziz 170 tarif içeriyor. Kitapta yer alan her tarife özel besin analizi tabloları, vitamin ve mineral değerleri, uzman doktorlar ve beslenme bilimcilerinin hazırlıkları sonucunda okuyuculara sunuluyor.
BİLİMSEL GÖRÜŞLER YER ALIYOR
Sabancı, 'Glütensiz Gurme Lezzetler' hakkında şöyle konuştu; "Tariflerimi kitap haline getirirken benim gibi gıda duyarlılığı olan kişilerin de merak edebileceği bilgilere kitabımda yer vermek istedim. Çeşitli mutfakların yemek tariflerini sadece glüten duyarlılığı olan kişiler için değil, Akdeniz ve Ege Mutfağı'nı seven, sağlıklı beslenmek isteyen herkes için hazırladım." Kitapta glüten duyarlılığı, glüten alerjisi ve Çölyak hastalığı gibi konular yer alıyor.
GELİRİNİ BAĞIŞLIYOR
Sabancı, kitabının satışından elde edilecek gelirin bir kısmını İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Anabilim Dalı ve İstanbul Çocuk Hematoloji Onkoloji Derneği'ne bağışlayacak.