Ebru'nun Ramazan pidesi
6 kişilik) Hazırlama süresi: 20 dakika Pişirme süresi: 30 dakika
Oda sıcaklığında olan süte yağı ilave edin. Aldığı kadar un koyup mayayı üzerine ekleyin. Şekeri ve tuzu da ekleyip iyice yoğurun. Üzerine bir bez örterek, 1 saat bekletin. Elinizle yağlı kağıt serilmiş tepsiye yuvarlak şekil vererek açın. 25 dakika pişirin. Çıkarıp üzerine zeytinyağı sürün, çörek otu serpip tekrar fırınlayın.
MALZEMELER
500 gr. yağsız süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı mısırözü yağı
Aldığı kadar un (unun yarısını kepekli kullanabilirsiniz)
Susam, çörek otu
Tavuklu bamya
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 30 dakika
Soğanı ve sarmısağı yağda hafif kavurun. Domatesleri ve piliçleri de ekleyip biraz pişirin. Tuz ve karabiberi katın. Ayıklanıp yıkanmış bamyaları tavuklu karışıma ekleyip, pişirin.
MALZEMELER
1 kg. bamya
1 adet kuru soğan
3 diş sarmısak
2 adet domates
300 gr. kuşbaşı piliç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, taze karabiber
Vişne kompostosu
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 30 dakika
Vişnelerin saplarını temizleyip yıkayın. Suyu ve toz şekeri de koyup, bir taşım kaynatın. Sonra oda sıcaklığında soğutup. Buzdolabında koyun. Misafirlerinize bol buzla ikram etmeyi unutmayın. Afiyet olsun.
MALZEMELER
500 gr. vişne
2 litre su
1 su bardağı toz şeker