Bu hacim yaklaşık 250-300 mililitre civarındadır ve mide kapasitemizi yansıtır. Bu hacmin dörtte birini sıvı ve yarısını katı gıdalar ile doldurmak, dörtte birini boş bırakmak tavsiye edilir. Mide kapasitenizi normale getirinceye kadar, bu hacme ilave olacak şekilde salata tüketilebilir.
ÇÖP GIDALAR TÜKETMEYİN
Sık acıkmadan, ara öğüne ihtiyaç duymadan ve mide kapasitesini zorlamadan yeterli ölçüde yemek yiyebilmek için çöp gıda değil gerçek gıdaları tüketmek gerekir. Çöp gıda tüketme alışkanlığı olan kişi, midesini tıka basa doldursa bile kısa bir süre sonra acıkır ve tekrar yeme ihtiyacı hisseder.
ORGANLAR YIPRANIR
Tüm rafine besinler çöp gıda özelliğindedir; pek çok katkı maddesi ve transyağ içerirler. Vücut çöp gıdaları sindirmek üzere yaratılmamıştır. Sindiremediklerini kendisinden uzaklaştırmak için, başta bağırsaklar ve karaciğer olmak üzere tüm boşaltım sistemini olağanüstü çalıştırmak durumundadır. Bu durum organların zaman içerisinde yıpranmasına sebep olduğu gibi, vücudu tamamen kirletir. Bu durum hastalığa yapılan en büyük ve sinsi yatırımdır.
BESİN DEĞERİ YOKTUR
Çöp gıdaların besin değeri yoktur. Hücreler gerekli enerji ve hammaddeyi alamadıkları için sürekli açlık çeker ve vücudun kendilerini doyurması için talepte bulunurlar. Sürekli aç kalmak, kişiyi sürekli bir şeyler atıştırmaya yönlendirir ve kontrolsüz kilo alımıyla beraber diğer hastalıkların oluşumları da tetiklenmiş olur.
YEMEĞİNİZİ YAVAŞ YİYİN
Lokmalarınızı iyice çiğneyip yutun. Böyle bir alışkanlığı kazanmak için bir lokmayı 40 kez çiğnemeye gayret edin.
Büyük lokmalar alıp bu lokmaları yeterli ölçüde çiğnemeden yutacak olursanız, tüm besin öğelerinin sindirimlerini baştan bozmuş olursunuz.
İyice sindirilmeyen gıdalar; bağırsak plaklarının oluşumuna, bağırsak plakları ise disbiyozis, kabızlık, barsak-kan-doku kirliliği gibi hastalıkların gelişimini tetikleyen zincirleme olumsuzlukların gelişimine sebep verir.
Yavaş yemek ve yeterli ölçüde çiğnemeyi alışkanlık haline getirmek için; yemeğin sadece karın doyurmak ya da damak zevkimizi tatmin etmekten öte bir nimet olduğunu hatırlayarak sofraya oturmakta fayda vardır
SUYU YEMEKTEN 1.5 SAAT SONRA İÇİN
Suyu yemeklerden 1.5 saat sonra tüketin. Ayrıca içtiğiniz suyun kaliteli olmasına özen gösterin.
Bu uygulamanın sebebi; yemek öncesinde, yemek sırasında veya yemekten hemen sonra tüketilen suyun sindirimi bozmasıdır.
Yemek öncesinde veya sırasında içilen su; tükürüğü, mide öz suyunu ve bağırsak enzimlerini seyrelterek randımanlarını düşürür. Vücut daha fazla enzim ve mide asidi salgılamak mecburiyetinde kalır ve boşuna yorulur.
VÜCUT SU İHTİYACINI HABER VERİR
Yemek sırasında veya sonrasında fazla miktarda su içilirse, mide şişer. Bu durum hem mide öz suyunda seyrelmeye sebep olur, hem de midenin hareketleri azalır. Her iki sebep midede sindirimin bozulmasıyla sonuçlanır. Bu durum da bağırsak plaklarının ve zincirleme pek çok olumsuzluğun ortaya çıkmasına ve hastalıkların tetiklenmesine sebep verir.
Yemeklerin çok katı olması halinde, yemek sırasında küçük yudumlarla az miktarda su içilebilir. Kişi genellikle mide boşaldıktan sonra zaten susar ve vücut için gerekli
ETİ TAHIL GRUBUYLA BİRLİKTE TÜKETMEYİN
Bir öğünde, sindirimleri bir arada mümkün olmayan besinleri birlikte tüketmeyin. Bu konudaki en pratik uygulama; hayvansal besinlerle tahıl grubunu bir arada tüketmemek, sebzeleri her türlü besinle birlikte rahatça tüketebileceğiniz joker gıdalar olarak görmektir.
SİNDİRİM BOZULMAMALI
Böyle bir uygulamanın sebebi; karbonhidratlarla proteinleri sindirmek için gerekli olan enzimlerin bir arada bulunarak birbirlerinin etkinliklerini ortadan kaldırması, böylelikle sindirimin bozulmasıdır.
Yeterince sindirilemeyen gıdalar, bağırsak plaklarının ve zincirleme pek çok olumsuzluğun ortaya çıkmasına ve hastalıkların tetiklenmesine sebep verir.