Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Jenerik deyip geçmeyin

Perşembe günü jeneriklerin önemi konusunda uzunca bir yazı kaleme almıştım. Okurumuz Gökçe Borand da konunun altını daha kalın bir çizgiyle çizmiş:
"Yüksel Bey, rahatsız olduğum bir konuyu sizinle paylaşmak istedim. atv'de başlayan Reis dizisine bakmak istediğimde jenerik gözüme takıldı. Daha doğrusu anlamsızca jenerikle boğuştum dizi başlamadan. Kurgu olarak güzel tasarlanan jenerik, geçen yazılarıyla insanı hayal kırıklığına uğratıyordu. Oyuncuların adları hem geçiştiriliyordu (fazlasıyla hızlı) hem de adların bazılarının baş harflerini seçememe (ekrana sığmama) gibi bir özensizlik mevcuttu ekranda. Zamanında Yol Arkadaşım dizisi için de aynı durum söz konusuydu mesela. Anlamsızca el yazısına bürünmüş oyuncuların isimleri defter sayfaları arasında hızlıca ilerliyorlardı kaçarcasına.
Oysa benim için önemlidir jenerikler. İster başlangıç ister bitiş jeneriği olsun... Ne izlediğimi bileyim isterim. Televizyonu seven bir insan değilim fakat içime sinen bir yapım olduğunda, kafama kazıdığım durumlardan biri de o isimler oluyor.
Teknik ekipte en azından gördüğüm tanıdığım bir isim bile yapım hakkında güven duygusu oluşturabiliyor benim için. Belki sponsorlar olmasa, bitiş jenerikleri de önem taşımayacak. Bilmiyorum ama bana emeğe saygısızlık gibi geliyor bu durum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA