Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Gençler çalacak gençler kazanacak

Bugüne kadar aralarında Arif Mardin, Ahmet Ertegün, Quincy Jones ve Diana Krall gibi müzik dünyasına yön veren birçok isim yetiştiren dünyanın en önemli müzik okullarından Berklee College of Music, burs turneleri kapsamında ilk kez Türkiye'ye geldi. Okul, seçmelerin ardından 30 başarılı Türk öğrenciye çeşitli oranlarda burs verecek. Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) bu gece Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde bu okulda öğrenim gören ve görecek öğrenciler için bir konser düzenliyor. Berklee College of Music'te öğrenimine devam eden dört öğrenci, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde kendi bestelerinin yanı sıra, Sezen Aksu ve Burak Kut'un bazı parçalarını kendi düzenlemeleri ve yorumlarıyla seslendirecek.

AKSU İLE KUT DA SAHNEYE ÇIKACAK
Sezen Aksu ile Burak Kut da, bu eserleri seslendirerek öğrencilere destek olacak. ÇEV'in davetlisi olarak kompozitör Tibor Pustzai de bu gecede gönüllü olarak orkestrayı yönetmek için Türkiye'ye geldi. Konserden elde edilecek gelir, Berklee College of Music'te eğitime devam eden Bulut Gülen, Burak Beşir, Ekin Cengizhan, Emir Çerman ve İstanbul seçmelerinde burs almaya hak kazanan öğrencilerin eğitimine destek amaçlı kullanılacak. Yılda bin 500 öğrenciye eğitim olanağı sağlayan ÇEV'e, böylesi bir gece düzenlediği için kocaman bir alkış. Siz de bu akşamki konseri kaçırmayın; başarılı çocuklarımıza destek olun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA