Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patatesli havuçlu çorba

2 adet patates
8 su bardağı tavuk suyu
3 çorba kaşığı margarin
1 adet havuç
Tuz
Patatesleri soyup, bir tencereye koyun. Tavuk suyu ve tuz ilave ederek hafif ateşte yumuşayana kadar pişirin. Haşlanan patatesleri bir kaba alıp, iyice ezin. Kaynamakta olan tavuk suyuna ezilmiş patatesleri koyun. Yağı ilave edin. Rendelenmiş havucu çorbaya katın. 15 dakika daha pişirip, ateşten alın.

* * *
Kafes böreği
125 gr. margarin
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Yarım kg. beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
Bir kapta küp doğranmış margarin, yoğurt, karbonat ve aldığı kadar unu iyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde bir parçayı ayırıp, hamuru yağlanmış yuvarlak bir kalıba yayın. Peynir ve maydanozu hamurun üzerine yayın. Ayırdığınız hamurdan ince şeritler yaparak hamurun üzerine kafes biçimi verecek şekilde yerleştirin. Bir çay bardağı sütle, bir adet yumurta sarısını çırpın. Hamurun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin.

* * *
Çikolatalı ekmekler
8 dilim tost ekmeği
80 gr. bitter çikolata
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
Ekmeklerin kenarlarını kesin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Ekmek diliminin üzerine erimiş çikolatayı sürün ve üzerine ikince ekmeği tost yapar gibi kapatın. Diğerlerine de aynı işlemi uygulayıp, dört ekmek elde edin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Ekmekleri önce süte, sonra una, en son olarak da çırpılmış yumurtaya bulayın. Kızdırılmış yağda arkalı önlü kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA