Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zeytinyağlı pırasa

Zeytinyağını bir tencereye alıp, üzerine halka şeklinde doğranmış havuçları ekleyin. Beş dakika kavurup, verev kesilmiş pırasaları ilave edin. Ara sıra karıştırarak 10 dakika kavurun. Üzerine 2 su bardağı sıcak su, pirinç, kesmeşeker ve tuz ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yemeğinizi ılık ya da soğuk olarak servis yapın.

Malzemeler
1 kg. pırasa
2 adet orta boy havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç
2 adet kesmeşeker
Tuz

* * *
Kayısılı pilav
Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin. Küp doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine dolmalık fıstıkları koyup, pembeleşene kadar kavurun. Doğranmış kayısı, kuşüzümü, şeker, tarçın, tuz, karabiber ve suyu ekleyin. Pirinci cevizle birlikte tencereye katın. Birkaç dakika hızlı, daha sonra kısık ateşte pişirin.

Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
125 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2.5 su bardağı su
10 adet kuru kayısı
3 çorba kaşığı kuşüzümü
Yarım çay bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın, tozşeker
Tuz, karabiber

* * *
Çikolatalı fındıklı lokum
Tereyağı ve tozşekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Üzerine süt, un, maya ve tuz ekleyerek hamur yapın. Üzerini örterek 20 dakika dinlendirin. Unlanmış tezgahta açın. Hamurun üzerine sırasıyla reçel, tozşeker, dövülmüş fındık, mısır gevreği ve kakao serpin. Hamuru üç-dört parça şerit halinde kesin. Kestiğiniz parçaları rulo yapıp, yağlanmış tepsiye dizin. Her rulonun üzerine bir parça tereyağı koyun. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin. Üzerine pudraşekeri serpin.

Malzemeler
500 gr. un
1 su bardağı ılık süt
3 çorba kaşığı tereyağı
4-5 çorba kaşığı tozşeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
2 paket instant maya İçi için:
5 çorba kaşığı ahududu reçeli
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı dövülmüş fındık
1 su bardağı sade mısır gevreği
1 çorba kaşığı kakao

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA