Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kakaolu bisküvili pasta

Bisküvileri toz haline getirin. Bir tencerenin içine yumurta sarısı, şeker, portakal ve rendelenmiş portakal veya limon kabuğunu ekleyip, çırpın. Kısık ateşte, krema haline gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan indirdikten sonra margarini ekleyin ve tekrar karıştırın. Bir su bardağı kadarını ayırın. Kalanın içine toz haline gelmiş bisküvileri karıştırarak ekleyin. Çukur bir kabın içine yerleştirin. Buzdolabında 20 dakika kadar bekletin. Dolaptan çıkardığınız pastayı ters çevirip, üzerine daha önce ayrılan kremayı sürün ve buzdolabında bekletin.
250 gr. kakaolu bisküvi
2 adet yumurtanın sarısı
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 adet portakal veya 2 limonun suyu
1 adet portakal veya 1 limon kabuğu
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı buğday nişastası

* * *
Banduri
Soğanı yemeklik doğrayın. Kıymayla tencerede pişirin. Et suyunu çekince, küp doğramış domatesleri ilave edin. Yıkanmış pirinci tencereye alın. Suyu da ekleyip, 10-15 dakika kadar pişirin. Yemeği, tuz ve karabiber serperek servis yapın.
200 gr. kıyma
1 adet soğan
Tuz
1 çorba kaşığı margarin
4 adet domates
1.5 çorba kaşığı pirinç
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı karabiber

* * *
Patlıcan tava
Kuşbaşı etleri tencerede çevirerek kavurun. Etler suyunu çekince, yağ ve salçayı ekleyin. Üzerine küp doğranmış, tuzlu suda bekletilmiş patlıcanları koyun. Domates ve biberleri küp biçiminde doğrayın. Sarmısağı yemeklik doğrayıp, tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberini ekleyip, sıcak olarak servis yapın.
200 gr. kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı salça
1 çorba kaşığı yağ
2 adet patlıcan
2 adet domates
2 adet sivribiber
5 diş sarmısak
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA