Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çikolatalı milföy

* 4 adet milföy hamuru
* 1.5 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 3.5 çorba kaşığı toz şeker
* 1 adet yumurta
* Yarım su bardağı badem
* 2 paket bitter çikolata
* 1 çorba kaşığı margarin
Milföy hamurlarının kenarlarını içe doğru kıvırın. Ortasına çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Süte un, yumurta ve şekeri koyup pişirin. Ilınınca kremayı ekleyin. Bademleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve tavada pembeleştirin. Çikolataları margarinle benmari usulü eritin. Milföyler ılınınca üzerine çikolatalı sosu sürün ve bademleri serpin, muhallebiyi üzerine dökün.

Muffin pizzalar
* 1 demet maydanoz
* 4-5 dal kekik
* 1 adet dolmalık sarı biber
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 3 adet yumurta
* 4 çorba kaşığı irmik
* 1 su bardağı süzme yoğurt
* 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
* 1 su bardağı beyaz peynir
* Tuz, karabiber
Maydanoz ve kekiği incecik kıyın. Sarı biberi küp doğrayın. Tereyağı, yumurta, irmik, yoğurt ve limon kabuğunu; tuz ve karabiber ekleyip, mikserle 3-4 dakika çırpın. Üzerine kıyılmış maydanoz, kekik, sarı biber ve ufalanmış beyaz peynir ekleyip karıştırın. Harcı kağıt muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Zeytinli ekmek
* 1 su bardağı zeytin
* 4 adet yumurta
* 3 çorba kaşığı yoğurt
* 3 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* Yarım limonun suyu
* Kekik, nane, tuz
Yumurtaları, zeytinyağını, limon suyunu ve yoğurdu derin bir kaba alıp çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip çekirdekleri çıkartılmış zeytinlerle birlikte yoğurun. Uzun bir kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba koyun ya da poğaça şekli vererek tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA