Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Dereotlu ciğer
1 adet ciğer
2-3 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
1 diş sarmısak
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı
Karabiber
Tuz
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Ciğeri yaprak şeklinde dilimleyin. Isıya dayanıklı fırın kabına yağlı bir kağıt serin, zeytinyağı ile yağlayın. Ciğerleri yerleştirin. Üzerlerine ve aralarına ince kıyılmış dereotu ile taze soğanları yayın. Üzerine dövülmüş sarmısak, karabiber, kimyon ve tuz serpin. 15-20 dakika kadar bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Zeytinyağlı mantar
1 kg. mantar
7 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
4 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
8 dal maydanoz
Mantarları yıkayıp süzün ve kenara alın. Zeytinyağını bir tencereye alıp ince kıydığınız soğanları pembeleştirin. Salçayı da ekleyip bir dakika daha kavurun. Mantarları ve limon suyunu da ilave edip iki dakika soteleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Ocaktan almaya yakın kıyılmış maydanoz ekleyin.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA