Ekmekleri ıslatın, soğanı ve sarımsağı rendeleyin ve verilen diğer malzemelerle köfte hazırlayın. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, tuzlu kaynar suda beş dakika haşlayın. Krema için; kıyılmış soğanı yağda kavurun. Unu ekleyip kavurmaya devam edin. Krema ve et suyunu döküp muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Tuz ve karabiber serpin. Köfteleri bu sosa bulayın. Tavada kalan sosa, ince kıyılmış maydanoz katarak üzerine dökün.
MALZEMELER
500 gr. kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 dilim ekmek içi
Tuz
Karabiber Kreması için:
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
Tuz
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı et suyu
150 gr. krema
Karabiber
1/2 demet maydanoz