MALZEMELER
1/2 kg. kıyma
1'er adet patates, havuç ve soğan
3 çorba kaşığı pirinç
3 çorba kaşığı galeta unu
1.5 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç ve galeta ununu yoğurup küçük köfteler yapın. Bir tencerede yağı ve salçayı karıştırıp üzerine iki su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca nohutları, küp küp doğranmış havucu, patatesi ve köfteleri içine ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.
Mandalinalı sütlaç
MALZEMELER
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 çay bardağı pirinç
1 kilo mandalina
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
Sütü ve pirinci kaynatın. Pirinçler biraz pişince vanilya ve şekeri ekleyin, koyulaşıncaya kadar 15 dakika kadar kaynatın. Koyulaşınca ocaktan alıp küçük kaplara boşaltın. Bu arada mandalina suyunu bir tencereye koyun. Üzerine şeker ve nişastayı döküp beş dakika kadar pişirin. Sütlacın üzerine birer çorba kaşığı koyup soğumaya bırakın.