Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Türk halkından acımasız evlilik yorumları

"Damat biraz bakımsız görünüyor. Restoranında yaptığı yemeklerden pek yememiş anlaşılan." (Hakan Kaya)
"Büyü mü yapmışlar kıza acaba? Şaka gibi." (Elif Can)
"Adam kesin zengindir. Şarkıcı da güzel değilmiş zaten." (XXX)
"Hani gerçek olduğunu söylemeseler, sanki adam Zeynep Casali'nin büyük bir hayranı ve yan yana gelemediği için photoshop'ta kendini bayanın yanına yapıştırtmış gibi görünüyor diyeceğim." (Bursa 16 08) Gazete ve internet sitelerinden alıntı yaptığım bu okuyucu yorumları, Zeynep Casalini'nin Bodrum'da restoran sahibi 46 yaşındaki Tahsin Berk ile olan evliliğiyle ilgili... Öncelikle Tahsin Abi ve Zeynep Hanım'dan özür diliyorum. Ve Tahsin Abi, bir gün beni bir yerde görüp dövmeden önce bu yorumlara yer vermemin nedenini açıklamak istiyorum... Zaten bu yazının konusu da bu! Sabah bizim serviste bu haberle ilgili bayağı bir geyik döndü. Tahsin Abi'yi herkes birilerine benzetti. Ben mesela Levent Kırca'nın parodilerindeki TV muhabiri Cevat Kelle'ye benzettim. Yorumları okuyup gülerken, "Bunları köşeye yazsam ne olur" diye ortaya laf attım.

SÜRPRİZ EVLİLİK!
"Delirdin mi Mevlüt!" diyenler çoğunluktaydı. Tam vazgeçecekken bizim muhabirlerden biri, "Birçok insan böyle düşünmüyor mu? Bu fotoğraflara gülmüyor mu?" deyince, irkildim. Evet, Tahsin Abi belki de pırlanta gibi bir adam. Eminim Zeynep Hanım'la büyük bir aşk yaşıyorlar. Fakat öyle bir imaj çağında yaşıyoruz ki, gazetelerde bile bu haber 'Casalini'nin herkesi şaşırtan evliliği', 'Sürpriz evlilik' başlıklarıyla duyuruluyor. Bu başlıkları atanları suçlamıyorum, çünkü kafamızdaki 'uygun çift' ve 'güzellik' anlayışları, modern çağ değerlerinin medyada oluşturduğu örneklere endeksli.

ÇOĞUMUZ TAHSİN ABİ'YİZ!
Lafı uzatmayacağım... Medyanın bize pompaladığı mükemmel çifte örnek olarak David- Victoria Beckham çiftini aklınıza getirin, yeter. Yok, yazıyı 'İnsanları dış görünüşüyle eleştirmek yanlış' geyiğine bağlamayacağım. Dış görünüşle yargılamak artık doğal refleksimiz. Benim altını çizmek istediğim, Tahsin Abi gibilerin hayatın gerçeği olduğu... Şu an sokakta dolaşan 10 erkekten, atıyorum üçü Tahsin Abi gibidir. Birçok erkek göbekli, kel vs... Kadınlar ise kısa boylu, selülitli ve fazla kilolu... Ancak modern çağın güzellik anlayışı, bilinçaltımızı öyle ipotek altına almış ki, kendimizin ne halde olduğunu unutup fotoğrafta Tahsin Abi'yi görünce patlatıyoruz kahkahayı ya da "Bu evlilik kamera şakası olmalı" falan diyoruz. Hayatın kendisi ve bizler kamera şakasıyız yahu!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA