Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

"Üç günde çıkarırdık"

Sky Türk'te yayınlanan 'Haber Mahali' programına konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Şili'deki maden kazasında mahsur kalan işçilerin yeryüzüne çıkarılması hakkında "Böyle bir kaza bizde olsaydı, madencilerimizi üç günde çıkarırdık" dedi... Şimdi haber bu spotla verildiğinde Bakan Dinçer ister istemez bir komedi figürüne dönüşüyor.

ZONGULDAK'TAKİ CESETLER
Bu spotun üstüne bir sürü espri yapılır ama acımız büyük! Zonguldak'taki göçükteki iki madencimizin cesedi hâlâ çıkartılmayı bekliyor. Aslında Dinçer, "Şili'de göçük oldu. Zonguldak'ta grizu patlaması yerine, göçük olsaydı, işçilerimizden hayatını kaybeden olmayacaktı ve sadece üç günde çıkaracaktık" diyor... Bence yine de talihsiz bir açıklama. Çünkü Dinçer sözlerine şöyle devam ediyor: "Niye o kadar büyütüyoruz Şili'de olup biten hadiseyi? Kafes sondaj deliğinden içeriye giremediği için geciktiler. Çok da basit bir hadiseydi halbuki." Dinçer'in böyle bir açıklama yapmaya hakkı olabilmesi için Türkiye'nin öncelikle işçi ölümlerinde rekora koşmaması gerekirdi... Bu açıklamanın asıl vicdanları yaralayan yönü ise, Şili'deki madencileri kurtarmak için yapılan insanüstü çalışmaların küçümsenmesi! Ben asıl, Bakan Dinçer Tuzla'daki ölümleri protesto ettikleri için işçilere üç yıl hapis istemiyle açılan dava hakkında ne düşünüyor, çok merak ediyorum!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA