Otoda ithali ticaride yerliyi seviyoruz

Türkiye'de satılan her 100 otomobilden 66'sı ithal. Bu oran, diğer Avrupa ülkelerine göre oldukça yüksek. İthal otonun toplam pazardaki payının yüksek olması her dönemde eleştirilen bir konu. En son eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, satışları canlandırmak için yürürlüğe alınan ÖTV indiriminin, ithal otonun payını artırdığından şikayet etmişti. Yeni Bakan Mehmet Şimşek'in ne düşündüğünü bilmiyorum. Ancak Maliye'nin içinde Kemal Unakıtan gibi düşünen çok sayıda bürokrat olduğunu biliyorum. Onlara göre, dış ticaret açığının 'Günah Keçisi' ithal otomobiller. Eleştirmek kolay ama, ithal otonun payının neden yüksek olduğunu kimse düşünmüyor. Aslında nedeni çok basit. Türkiye'de üretilen model ve onların versiyonlarının sayısı, ithal otolarla kıyaslandığında çok az. İthal otolar, tüketicilere yerli otolara göre daha fazla seçenek sunuyorlar. Bu yüzden de ithalatın payı yükseliyor. Türkiye'de üretilen modellerin sayısı ve çeşitliliği artmadıkça, ithalatın payının düşmesini beklemek hayal olur.

Ticaride tam tersi

Ancak, hafif ticari araçlarda ise tam tersi yaşanıyor. Bugün itibariyle satılan her 100 hafif ticari araçtan sadece 37'si ithal. Yani yerli hafif ticari araçlar, ithallerden daha çok satıyor. Bunun en önemli nedeni Türkiye'nin Avrupa'nın hafif ticari araç üretim üssü olması. Bu özellik pazardaki talep ve arz dengesini, yerli ticariler lehine değiştiriyor. Türk tüketiciler, yerli hafif ticari araçları tercih ederken, yerli ticari araç üreten otomotiv firmaları da, ürünlerinin yerli olmasının avantajını yaşıyor. Ancak, bu durum yıllar önce tam tersiydi. 1997 yılında hafif ticari araç pazarında ithallerin payı yüzde 63 gibi yüksek bir orandı. Yıllar geçtikçe, ticari araç üretimine yönelik yatırımlar arttıkça bu oran da azalmaya başladı. 2000 yılında yüzde 50 olan ithal hafif ticari araç satış oranı 2008'de yüzde 47'e indi. 2009 Ocak-Temmuz döneminde ise yüzde 37'e geriledi. Yerli otomobilde çeşitlilik artarsa, hafif ticari araçlarda görülen yerlilerin üstünlüğü otomobilde de yakalanır.

kalan karakter 460

muhammet24 muhammet24 // ERZİNCAN

Zaten otomobilde yabancı marka çok fazla birde yerli üretimin çeşit sınırlılığı olduğundan ithal arabalar daha çok alıcı buluyor.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 06.05.2010 03:28

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Otomobil Haberleri
Diğer Otomobil Haberleri
1 litre benzinle 100 km yol gidiyor
Otomobillerin yarısı elektrikli olacak
VW’nin yeni 1.6 lt dizel motoru Türkiye’de
Anadolu Isuzu'dan Yeni Novo otobüs
1 milyon satan Peugeot 207 yenilendi donanımları arttı
Türk tüketici ABD'deki iflası takmadı, cebine baktı
Otomobilde fiyatlar eridi
Kaçıranlara büyük fırsat
Arşivinize büyük katkı
Scania Euro 4 uyumlu EGR araçlarını tanıttı
Kredi kartıyla ikinci el oto satışı arttı
Bursalı Grand Tour iki yılda 100 bine ulaştı
Toyotaların garantisi 6 yıla kadar uzuyor
Anavatanı ve Türkiye Audi'yi krizde lüks otonun lideri yaptı
Ferrari'nin yeni kırmızısı
Kadınlar lüks ve üstü açık otomobilleri sever
Baştan aşağı yenilenen Kia Cerato yıl sonunda Türkiye'de
Alfa'dan uçuş mili kazandıran kampanya
Fiat Fiorino'ya özel aksesuar
SsangYong marttan bu yana fiyat artırmadı
Aylık 500 taksitle Doblo fırsatı sürüyor
Lancer'da 1500 TL daha ucuz
Mazda'da 7 bin 601 TL'ye varan indirim var
Yenilenen Citroen C3'e özel ön cam
Peugeot 207'nin donanımları arttı
Renault'da oto satın alanlar ekimde ödemeye başlıyor
Urban Cruiser küçük sınıfta SUV keyfi veriyor
Skoda Octavia'ya çevreci motor
Chevrolet Temmuz fiyatlarını sabitliyor
Opel'in en hızlı modeli Insignia OPC geliyor
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol