5 günlük hava durumu
8 Ağustos 2010 Pazar
İLİŞKİLİ HABERLER
Şehirde deniz, kum ve eğlence
Atv, safari ve sörf
Plaj da var kulüp de
Sanatçılar burada

Şehirde deniz, kum ve eğlence

Bunaltıcı sıcaklar şehir hayatını iyice çekilmez hale getiriyor, değil mi? Siz de böyle düşünüyor ama şehirden kopamıyorsanız çok fazla uzaklara gitmenize gerek yok. Yakında da alternatifler var

Hava sıcak, hava nemli, hava bunaltıcı... Son günlerde İstanbul'da olan herkes aynı cümleleri kuruyor. Sokağa adımımızı atar atamaz şikâyete başlıyor, bir an önce klimalı ortama girme hayali kuruyoruz. Tatil beldelerinde deniz, kum, güneş 'sefa' yapan dostlarımızı düşündükçe de iç geçiriyoruz. Çünkü bu havalarda deniz kenarında olmak gibisi yok. İstanbul çevresinde de denize girebileceğimiz yerler elbette var. Ama hafta sonları o kadar kalabalık oluyor ki, dinlenmek, belki biraz da eğlenmek için gidilen plaj keyfi ızdıraba dönüşebiliyor. Geç kalırsanız içeride şezlong bulmakta zorlanıyorsunuz, insan kalabalığından denize girmeye çekiniyorsunuz. Üstüne bir de eve dönüş yolunda trafik derdi eklenince hiç plaja gitmemiş olmayı diliyorsunuz. O halde ne mi yapmalı? İstanbul'da kalabalıktan uzak, tam bir tatil keyfi yaşatacak mekânları bulmalı. Hemen yanı başımızda tesisi, gelen müşteri kitlesi, yemekleri ve plajıyla şehrin ortasında tatil hissi yaşatan yerler yok sanıyorsanız, yanılıyorsunuz.

SEDEF ADASI (Port Sedef)
Çam ve sedir ağaçları arasında
Martı sesleri eşliğinde, kalabalıktan uzak çam ve sedir ağaçları arasında dingin bir kaçamak yapmak istiyorsanız Port Sedef doğru bir seçim olacaktır. Burası, Club Ada Sedef gibi adaların en yeşili, en huzurlusu olan Sedef Adası'nda. Atilla Hünal'ın sahibi olduğu mekân, manzarası, restoranı ve ufak da olsa plajıyla dikkat çekiyor. Sedef Adası, adalar arasında şüphesiz denizi en temiz olanı. Ama Port Sedef'te denize girme alanınız kısıtlı. Önümüzdeki yıl iskeleyi büyütmeyi düşünüyorlar.

Aktiviteler: Deniz, yemek. Yemek, deniz... Port Sedef'te şanslıysanız bir şezlonga ya da yukarıdaki ağaçlık bölümlerde havlunuzu atıp yere serilip gün boyu güneşlenmekten ve lezzetli yemeklerden başka bir şey yok. Tabii bir de geceleri yemek sonrası müzik ve eğlence.

Yemekler: Port Sedef'te yemek yemenin keyfi gerçekten bir başka. Genelde cumartesi ve pazar akşamları tekneleriyle açılanlar mekânı dolduruyor. Hafta içleri kadın ağırlıklı müşteri kitlesi var. Lagos fileto eşliğinde roze içmek burada oldukça popüler. Izgara ahtapot ve ızgara levrek mönüden seçmeler. Pazar öğlenleri beach'i oldukça dolu oluyor.

Fiyatlar: Plaja giriş ücreti alınmıyor. Restoran müşterisi plajdan faydalanabiliyor. Izgara levrek 38 TL, mutlaka tadılması gereken karides şiş ise 18 TL. Balıkları Büyükada'daki Şen Balıkçılık'tan temin ediyorlar. Tel: (0534) 617 60 48

Diğer Pazar Sabah Haberleri

www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol