İLİŞKİLİ HABERLER
Şeyh Said'in torunu Fırat dün vefat etti
Fırat kimdir?

Şeyh Said'in torunu Fırat dün vefat etti

Hükümetin demokratik açılım adımlarına destek veren Hak ve Özgürlük Partisi (HAK-PAR) Onursal Başkanı, eski Demokrat Parti (DP) milletvekili ve Şeyh Said'in torunu Abdülmelik Fırat, hayatını kaybetti. Yıllardır "Multiple Myelom" adı verilen kan hastalığıyla mücadele eden Fırat, bir süre önce böbrek yetmezliği gelişince tedavi altına alınmıştı. Fırat, dün saat 13.55'te hayatını kaybetti. Fırat'ın vefatını Bakanlar Kurulu toplantısında öğrenen Başbakan Erdoğan, aileyi telefonla arayıp başsağlığı diledi. HAKPAR Genel Başkanı Bayram Bozyel ise "Şeyh Said ailesi ve tüm Kürt vatandaşların başı sağ olsun" dedi. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk de hastaneye geldi. Yeğen Abdülillah Fırat, Meclis'te yapılan törenleri "reklam" olarak gördüklerini, resmi törenlere karşı olduklarını bunun için TBMM önünde tören yapılmasını istemediklerini söyledi. Fırat, "Şeyh Said mensubuyuz, o soydan geliyoruz. Şeyh Said döneminde cezalandırılan ve ölen tüm kardeşlerimiz Erzurum'un Hınıs'ın Kolhisar Köyü'ne defnedilmiştir. Biz de amcamızı buraya defnedeceğiz" dedi.

kalan karakter 460

kalpden_can kalpden_can // İZMİR

Allah rahmet eylesin, bu dünyada haksız cezalara maruz kaldı, inşallah ahirette bunları kendilerine çektirenlerden hesabını sorar ve orada rahat yaşar..

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 30.09.2009 17:34

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Siyaset Haberleri
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol