Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Olumlu sinyal vermiyor

Kendi sahasında oynayan ve mutlak üç puana gereksinimi olan Trabzonspor'un futbol adına hiçbir şey üretmediği bir ilk 45 dakika... Kabul etmek gerekir ki birlikte düşünme, birlikte hareket etme, kazanma azmini rakibe hissettirme gibi başarının olmazsa olmazları, Trabzon'da yok.
Ordu, ilk yarı Trabzon'a göre daha derli toplu göründü. Trabzonspor, savunmasından oyuna girerken çok zorluklar çekti. Orta saha oyuncuları kendilerini göstererek pas alması gerekirken bunu gerçekleş- tiremedikleri için Mustafa Yumlu ve Giray, ileriye uzun ve gelişi güzel vurmak zorunda kaldı. Zokora ve Soner, rakip atakları daha önde karşılamaları gerekirken savunmanın içine fazla girdikleri için Trabzon savunmasından dönen her topu Ordulu oyuncular aldı. Ordu'nun 4. kornerini kazandığı an Trabzon'un karşı kalede bırakan gol pozisyonu üretmeyi atak girişimi bile yoktu. İlk yarının son 15 dakikalık bölümünde ise Alanzinho'nun bireysel beceri- si ile gelişen birkaç atak var. Trabzon adına ilk yarının en başarısız isimleri ise ileri üçlüydü. Olcan ve Volkan, ne yazık ki futbolun dilini bilmiyor. Büyük bir takımın hücum hatında yer alan hiçbir oyuncunun bu kadar top kaybı yapmaması gerekiyor.
İkinci yarı Tolunay Kafkas'ın yaptığı değişiklik yanlış... Adrian'ın girmesi doğru ama çıkan oyuncu Alanzinho değil ilerideki üçlüden birisi olmalıydı. İkinci yarıda farkı yaratan isim ise Adrian oldu. Ayağına aldığı her topta Ordu savunmasına özellikle sol kenarına zor anlar yaşattı ve bu kenardan getirdiği toplardan birinde Halil'i golle buluşturdu.
Üç puan, bir nebze Trabzon'u rahatlattı. Şimdi kendilerini önümüzdeki sezon Avrupa'ya taşıyabilecek kupa maçları var. Ümit var ancak Avrupa'da olabilmek için dünkü görüntülerini değiştirmeleri gerekiyor. Ama oyuncuların genel yapısı ve takımın form durumu hiç olumlu sinyal vermiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA