Başvuru kısa mesajla olacak, 3N yurtdışını da kapsayacak

YARIN gece yarısından itibaren tüm Türkiye'de hizmete sunulacak 3N mobil hızlı internet erişimi farklı amaçlarla kullanılacak. Ancak vatandaşın kafası hâlâ karışık. 63.5 milyon SIM kartın bulunduğu Türkiye'de 3N kapsama alanında mobil hızlı internet başlıyor. SABAH 3N (Üçüncü Nesil- 3G Third Generation) hakkında bilmediğiniz sorularınızı sizden talep geldiği sürece yanıtlayacak.

Başvuru yaparsam başım yanar mı? Vazgeçebilir miyim? Hizmet kullanmadığınız sürece bir sabit ücret yok. Yani başvurdunuz diye ücret alınmayacak. Aynı tarifeleri, abonelikleri kullanmaya devam edeceksiniz. Yani vazgeçmenizi gerektirecek durum yok!
Nereye başvuru yapacağım? Kullandığınız operatöre kısa mesaj göndererek veya çağrı merkezini arayarak başvuruda bululabiliyorsunuz. Turkcell aboneleri 3G yazarak 2323'e kısa mesaj gönderiyor. Vodafone aboneleri 3G yazıp 3636'ya kısa mesaj attıklarında üye olabiliyor. Avea aboneleri de 3G yazarak 3334'e kısa mesaj göndererek başvuru yapabiliyor.
Nasıl kullanacağım? Önce 3N hizmeti kullanmak için uyumlu bir telefon, USB modem veya dizüstü bilgisayarınızın olması gerekiyor. Dizüstü bilgisayarınızın dahili SIM kart takılan modemi yoksa USB modem kullanabiliyorsunuz. Telefonunuzun 3N uyumlu olup olmadığını anlamak için şebekeyi elle seçin kullandığınız operatörün "3N" sinyalini görüp görmediğinize bakın.
Benim bulunduğum yerde 3N hizmeti var mı? Eğer uyumlu cihazınız varsa, hemen şebeke ayarlarından 3N sinyalini görüp görmediğinizi kontrol edin. Eğer bulunduğunuz bölgede yoksa operatörünüzü uyarın veya internet paketi almadan kontrol edin.
Ne kadar ödeme yapacağım? Turkcell ve Avea tarifeleri açıkladı. Vodafone'un tarifeleri de eli kulağında. En iyisi size en uygun mobil hızlı internet erişimi için hazır paketler almak. Operatörlerin hepsinde üst sınır bulunacak. Paket fiyatlarını gözden geçirip kullanım oranınıza göre tercihinizi yapın.
iPhone 3G aldım, görüntülü konuşma yapabilir miyim? 3N uyumlu her telefon görüntülü konuşmayı desteklemiyor. Kullandığınız telefonun ön yüzünde de kamera olması gerekiyor. iPhone ve BlackBerry telefonlar şu anda bu özelliği desteklemiyor.
Yurt dışında kullanabilir miyim? Evet. Yurtdışında operatör destekliyorsa ve Türkiye'de kullandığınız operatörle uluslar arası dolaşım (Roaming) anlaşması varsa, 3N hizmetinden faydalanıyorsunuz. Ancak kullanmadan önce tarifeleri kontrol edin. Sonra cebiniz yanabilir!

kalan karakter 460

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Teknoloji Haberleri
Diğer Teknoloji Haberleri
''Bu e-posta''lara dikkat
Türkçe Android ilklere imza attı
Video kameralar daha derine dalıyor
Cep telefonu için şarj aleti aramaya son
Çin’den internete sansür
Windows'a rakip geliyor
'Sır Telefon' internette
Bu da 'eczacı' robot!
Erdoğan 3G'yi test etti
Cep telefonu kullanıcıları dikkat!
'Akıllı' tekerlekli sandalye
Bugün MSN kapanıyor!
Cepte 3 boyutlu TV
İnternette büyük takip
26 milyon internet kullanıcısının tercihleri izlenecek
Denizler artık bir tık ötede!
Yeni madde silikon çip teknolojisinin yerini alabilir
Cep telefonu hırsızlarına teknoloji engeli
İnternette kapsamlı müzik projesi
En büyük tehdit USB
Apple, yeni iPhone'u tanıttı
Küçük mucitlerin büyük icatları
Türksat'tan yeni internet tarifeleri
Dell ve Google'dan işbirliği
İş dünyasına Facebook
ForexFormula2009 döviz yarışması ödülleri dağıtıldı
Microsoft Windows 7'ye doğru
Sony PSP GO'yu tanıttı
Joystick artık sizsiniz
Linux'ta video montajı mümkün
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol