Japonlardan iki yeni robot

  • yeni haber
  • AA
  • Giriş Saati : 11.06.2010 14:09
    Güncelleme : 11.06.2010 14:27

Japon bilim adamları, insanlarla birlikte yaşamaları için tasarlanmış, öğrenme ve hareket kapasiteleri son derece gelişmiş biri çocuk diğeri bebek iki yeni robot tanıttılar.

Tokyo ve Osaka üniversiteleri ile birçok özel ve kamu kuruluşunun ortaklaşa geliştirdiği robotlardan, büyük hareket, ifade ve anlama yeteneğine sahip 5 yaşındaki çocuk androidi M3-Kindy, çocuklar ve yetişkinler arasındaki iletişimi izlemeye yönelik üretildi.

Çeşitli deneyler için bir araştırma platformu olarak kullanılacak 27 kilo ağırlığındaki bu robot, eklemlerinde 42 derecelik hareket serbestisi ve vücudunda 109 sensör ile gözlerinde iki kamera ve başka özelliklere sahip bulunuyor.

7,9 kg ağırlığında, 71 cm uzunluğundaki 9 aylık bebek robot Noby de 600 alıcı ile gerçek bir bebeğinkine benzeyen fiziksel ve duyumsal yeteneğe sahip bulunuyor.

Araştırmacılar, Noby'nin bir insan yavrusununkine yakın anlama ve öğrenme gelişimiyle ilgili toplanan verileri kıyaslayarak, yeni buluşlar yapabileceklerini belirtiyorlar.

İnsanların ve robotların uyum içinde birlikte yaşayabilmeleri için robotların anlama ve öğrenme yeteneklerini geliştirmenin önemine dikkat çeken Japon bilim adamları, daha sonra insana benzer robotlar üretebilmek için insan yeteneklerinin gelişim mekanizmalarını anlamanın gerekli olduğunu kaydediyorlar.

kalan karakter 460

beren su beren su

Tebrikler!!!

Aynı Görüşte misiniz?
evet1
hayır0
cevapla 06.07.2010 13:39
bahadirhmm bahadirhmm // İSTANBUL

Anadolu daki aileleri bunlardan alalım böylece aile baskısının önüne bile geçilebilinir. Ülkemizde arka koltuklara çocuk koltuğu daha yeni yasallaşıyor. Arka koltuğa çocuk koltuğu yerine annenizin veya babanızın kucağına oturtuyordunuz ve ani frende çocuk velisiyle veya tek başına velisinin elinden kurtulup aracın dışına fırlıyordu.Şimdi bu tarz fırlamalar önleniyor.Arka koltuğa emniyet kemerli çocuk koltuğu zorunlu hale getirildi.Ancak bu koltukları çok sağlıklı bir şekilde monte edilmesi gerekiyor kasisli yoldan geçerken çocuğunuzun başı aracın tavanına çarpmamalı.Gelelim bu robot bebekle otomobilde seyahat edebilmemize olanak tanıyor mu.Yani robot bebeği araç içinde kucakta taşımaya izin veriyormu? Bu robot bebek ülkemize hemen getirilmeli.Belki robot bebeği kucağınıza alırken bazı ikazlar da bulunabilir.Bu bebekle otomobilinize yerleşmeye çalışınca ikazı ne boyutta olur merak ediliyor.Bu bebek ülkemizin insanını geliştireceğine inanıyorum doğru sanılan yanlışları düzeltebilir.

Aynı Görüşte misiniz?
evet1
hayır2
cevapla 14.06.2010 16:40
bahadirhmm bahadirhmm // İSTANBUL

Elinizin kolunuzun vücut yapınıza göre sizi kayıt altına alan anne ve babanın bu yaştaki robot bebeği yetiştirme bilgisini ölçen kayıt eden ve o anda bir yalnış yapılıyorsa ikaz eden akıllı robot bebek.Robot Bebeğinizi diğer gerçek bebeğinize bakar gibi ilgilenir gibi ilgilenin bakalım neler çıkıyor ortaya.Robot bebek Japonya da üretilmiş sizin gerçek bebeğinizin milliyeti Türk. Robot bebeğin milliyeti Japonya.Kucağınızda robot bebeği taşıyorsunz ve sizi ikaz ediyor böyle değil şöyle uygun duruma gelince sizi kutluyor kucağında rahatım.Diğer bebek bunu söyleyemiyor sadece size uyum gösteriyor!!! Canı acırsa ağlıyor veya acıkınca ağlıyor uyanınca ağlıyor.Bazı şeyleri ayırt etmenize yardımcı olacaklar gibi görünüyor.Keşke bu robotu diğer gerçek bebeğinize bağlayabilirlerse robot bebek size çocuğunuzun o anki türlü şeylerini de haber verdiğinde bebeğinizi çocuğunuzu güvenle yetiştirebilirsiniz.Bebeğinizin büyük küçük tuvaleti geliyor ancak ikaz edemiyor robot bebek bunu anlıyor uyarıyor..

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır3
cevapla 11.06.2010 16:28

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Teknoloji Haberleri
Diğer Teknoloji Haberleri
Kontör değil kuruş dolandırıcısı
Binlerce kişi iPad kuyruğunda
Gizemli spirallerin sırrı çözüldü
İstihdam çağrısına Koç'tan destek
İnternette güvenlik için dev satın alma
Facebook'un gizlilik ayarları değişti
Bu ekran katlanabiliyor!
Sesten altı kat hızlı!
En büyük teknoloji şirketi
İşte ilk cep telefonu
İşitme engellilere anons hizmeti
Şişeleri açıp servis eden alet
Marmaray oyun oldu
Gezegenini yiyen yıldız
Otomobilden bile daha önemli
Videolu dünya geliyor
Kablosuz depo Mac, PC ve Linux dilinden anlıyor
'Sabit diskler hâlâ daha ucuz'
Evdeki film ve müzik dijital sandıktan akacak
Güvenlik ve maliyet Bulut'u zorlayacak
iPad için 3 operatör yarışacak internet trafiği patlayacak
Facebook'ta inanılmaz hata!
Türkler oltaya çok çabuk geliyor
Mini video kamerada Full HD görüntü
En 'bilgilisi' teknolojinin en değerlisi
Bardaki iPhone prototipi editörün başına iş açtı
Türkiye finale kaldı!
İnternet kullanımında Avrupa birincisiyiz
YGS heyecanı Avea’da
Bebek bekleyenlerin sayısı 65 bini buldu
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol