EMITT'in galası yapıldı

  • yeni haber
  • AA
  • Giriş Saati : 10.02.2012 10:47
    Güncelleme : 10.02.2012 10:48

Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, son yıllardaki ekonomik gelişmelerin bir yansıması olarak Türk turizmci ve girişimcilerin dünyada öne çıkmaya başladığını söyledi.

Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, son yıllardaki ekonomik gelişmelerin bir yansıması olarak Türk turizmci ve girişimcilerin dünyada öne çıkmaya başladığını söyledi.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın (EMITT) Samatya Meydanı'nda düzenlenen gala gecesinde AA muhabirine açıklama yapan Yücel, EMITT kapsamında Türkiye'ye 60'a yakın ülkeden turizm temsilcisinin geldiğini belirterek, bu sene 16'ncı fuarını düzenleyen EMITT'in her geçen yıl kapsamını ve büyüklüğünü artırdığını kaydetti.

Türkiye ekonomisinin son yıllarda gelişerek farklılaştığını vurgulayan Yücel, şöyle devam etti:
''Sahip olduğu bu gelişme nedeniyle de son yıllardaki ekonomik gelişmelerin bir yansıması olarak Türk turizmci ve girişimciler dünyada öne çıkmaya başladı. EMITT'in kapsam ve büyüklük açısından dünyada 5'inci sırada olması bunun en somut göstergesi. Bugün Arjantin Turizm Bakanı buradaydı. Türkiye'den yatırım beklediklerini, Türkiye gibi iyi bir turizm ülkesi olmak istediklerini iletmesi de hem Türk turizminin hem de EMITT'in belli bir olgunluğa eriştiğini gösteriyor.''

Fuarın düzenleyicisi Ekin Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Halim Bulutoğlu da bu sene fuar kapsamında 62 ülkeden 4 bin 500'e yakın katılımcının geldiğini belirterek, EMITT'in artık bir dünya fuarı olduğunu söyledi.

''EMITT kapsamında yerel, dünya ile buluşuyor'' diyen Bulutoğlu, valilikler, belediyeler, meslek kuruluşları gibi çeşitli yerel yönetim temsilcilerinin de fuara destek verdiğini, aynı zamanda EMITT'in, Türkiye'nin her bölgesinden temsilcilerin kendi ilinin öne çıkan özelliklerini tanıttığı bir organizasyon olduğunu kaydetti.
Gala gecesinde, Samatya Meydanı'nın tarihi dokusunda sokak partisi, perküsyon gösterisi ve DJ eşliğinde çeşitli müzikli aktiviteler gerçekleştirildi. Müzikli dans gösterilerinin de yer aldığı gecede katılımcılar keyifli vakit geçirdi.

kalan karakter 460

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Turizm Haberleri
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol