TEV, 60 milyonu kurtardı

Ünlü jinekolog Gören'in ailesinin TEV'e bağışladığı mirası geri almak için açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme, vasiyetin yazıldığı tarihte Gören'in akli dengesinin yerinde olduğu kanaatine vardı

Devlet Senfoni Orkestrası'nın kurucularından Dr. Muvaffak Gören'in ailesinin, Türk Eğitim Vakfı'na (TEV) bırakılan 60 milyon liralık mirası geri alabilmek için açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme, Gören'in vasiyetini hazırladığı tarihte akli melekelerinin yerinde olduğu kanaatine vardı. Böylece kazanan TEV oldu. Aile, temyize gidecek. Ünlü jinekolog doktor Muvaffak Gören, 1 Nisan 2006'da, 86 yaşında hayatını kaybetmeden önce; Yeniköy'deki 130 yıllık Hamapolos Yalısı, Eminönü'nde bir han ile birçok gayrimenkulden oluşan yaklaşık 60 milyon TL'lik mirasını TEV'e bıraktı. Bunun üzerine eşi Fatma Ayten Gören, kızı Emine Anber Tanır ile oğlu Şefik Tuncer Gören soluğu mahkemede aldı. Aile, Muvaffak Gören'in, mal varlığını TEV'e bıraktığı tarihte demans (bunama) halinde olduğunu öne sürdü ve vasiyetin iptalini istedi. Gören'in aile bireylerine 21 Şubat 1997'de Bakırköy 4. Noterliği'nden verdiği, "Bu vekaletname vefatımdan veya hukuki ehliyetimi kaybettikten sonra dahi yürürlüktedir" şeklindeki vekalet de delil gösterildi.

OKSİJEN TÜPLERİYLE BANKAYA...

Anber Tanır, "Babamla bankacı eşi sayesinde tanışan vakıf danışmanı Avukat Müktedir İlhan, bizi miras avcısı olarak lanse ediyor. Asıl miras avcıları kendileri. Ölümünden birkaç gün önce babamı oksijen tüpleri ile bankaya götürüp paralarını son kuruşuna kadar çeken avukat yanlış yolda. 81 yaşındaki annem ile 86 yaşındaki babamı, 55 yıl sonra ayırmaya çalıştı. Böyle bir avukatın TEV'e yakışmadığını düşünüyorum. Babamın dosyasına bakmadan 'sağlam' raporu veren doktorlar yanlış yaptıklarını itiraf etmişlerdir. Bütün kayıtlar ve belgeleri mahkemeye sunduk" diye konuştu. Sarıyer Sulh Hukuk Mahkemesi'ndeki vasiyet davası ise dün sonuçlandı. Mahkeme, Adli Tıp Kurumu'nun, Muvaffak Gören'in vasiyetini hazırladığı tarihte akli melekelerinin yerinde olduğu yönündeki raporunu dikkate aldı. Böylece, 60 milyon TL'lik mal varlığını TEV'e bırakan vasiyetin geçerli olduğu karara bağlandı. Muvaffak Gören'in ailesi ise kararı temyiz edeceklerini belirtti. Aile, Muvaffak Gören'in dosyasının Adli Tıp Genel Kurulu'na gitmesi için başvuruda bulunacaklarını da ifade etti. TEV'in hukuk danışmanı Müktedir İlhan ise, "Çocuklarının talebi üzerine, Muvaffak Gören 10 hastanede muayene edildi. Yapılan tüm testlerde, akli melekelerinin yerinde olduğu, zekâ seviyesinin de çok yüksek olduğu ortaya çıktı" dedi.

kalan karakter 460

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yaşam Haberleri
Diğer Yaşam Haberleri
96'lık dedelerden uzun ömrün sırları
En çevreci havalimanı
En çok parayı kim alacak?
Heidi bu kez sunucu
Kendimi anlatamamışım
Aşı yaptıran iki hemşire rahatsızlandı
GDO'lu domatesler 15 yıldır soframızda
Manga'ya "Avrupa'nın en iyisi" ödülü
Hayranla fotoğraf çekimine yasak
Kadın bankacı 19.5 milyonla kayıplara karıştı
Toprak'tan evlilik için yaş kriteri
Şantajcı akrabaya bir de düğün yaptı
Köstebek, Kartal'da törenle karşılandı
Cinayet nedeni fotoğraf ve mesajlar mahkemede
Carey'in bu hali anılarda kaldı!
Koç'tan, arkadaşına 60 bin euroluk hediye
'Açılım' klibine veto
U2'den Berlin'e yeni duvar!
Bilge'nin laneti peşini bırakmadı
Polislerin imdadına onlar yetişti
Ailesini bıçakla katletti, sonra ölmek istedi
Bir umut yolculuğu daha faciayla bitti
Yatta 14 yaşındaki kıza tecavüz iddiası
Afetler için kesintisiz iletişim aracı
Sel mağdurlarının su faturalarına erteleme
İzmir'de 3 TIR'da 410 kilo eroin ele geçirildi
Haber turu
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol