Mesaisinin önemli bölümünü ülkeyi domuz gribinden korumaya ayıran Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın iki çocuğu da hastalığa yakalandı. Akdağ, 24 yaşındaki büyük oğlu Muhammed ve 4 yaşındaki küçük kızı Remziye'nin de domuz gribine yakalandığını belirtti ve "Oğlum ağır geçirdi" dedi. Akdağ düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin "Küçük kızınız aşılandı mı?" sorusuna "Ben, kızımı aşılatmaya fırsat bulamadım. Çünkü hastalığı geçirdi. Büyük oğlum hastalığı çok ağır geçirdi, bir süre evde yattı ancak şu anda atlattı. İkisinin de durumu iyi" cevabını verdi. Akdağ, A gribinden ölenlerin yüzde 60'ının sağlıklı kişiler olduğunu belirterek "Hastalığın Aralık, Ocak aylarında zirve yapacağını tahmin ediyoruz." diye konuştu.
'EŞİM DE AŞILANDI'
Bakan Akdağ eşinin de aşılandığını söyleyerek " Bağışıklık sistemi ile ilgili rahatsızlığı bulunması nedeniyle aşı yaptırdı. Çocuklarının hastalık döneminde herkes kadar endişelendim. Kalabalık ailelerde hastalığın görülme oranının yüksek. Ailem kalabalık olduğu için sırası geldiğinde hastalığı geçirmemiş olurlarsa diğer çocuklarım da aşılanacak" diye konuştu. Önceki gün itibariyle kronik hastalar ile 6 ay - 5 yaş arası çocukların aşılanmasının başlandığını anlatan Akdağ, okulların tatil edilmesiyle ilgili kararın ise bilim kuruluna ait olduğunu söyledi.
JEL ÜRETİCİLERİNE UYARI
Ukrayna'nın aşı konusunda Türkiye'den yardım istediğini de açıklayan Akdağ "Ancak yardım edemeyeceğiz. Aşı ancak bize yetecek. Ukrayna'ya tecrübe alışverişi ve belki biraz ilaç yardımı yapabiliriz" dedi. Öte yandan, Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada antibakteriyel temizlik ürünlerinin üzerinde 'A gribine karşı etkili' gibi ibarelerin bulunmasının tüketiciyi yanılttığı uyarısı yapıldı.