Zonguldak'ta, daha önce 2 bebeklerini kaybeden ailenin çocuk özlemini dindirecek kızları da hasta doğunca, 55 gün yoğun bakımda kalmasının ardından ambulans helikopterle Ankara'ya sevk edildi.
Alınan bilgiye göre, Menekşe Lafçı'nın 6 aylık dünyaya getirdiği bebeği, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yoğun bakıma alındı. Kalbinde doğuştan rahatsızlık tespit edilen bebeğin, Ankara Sami Ulus Çocuk Hastanesine sevki kararlaştırıldı.
Karayoluyla götürülmesi riskli görülen bebek için Sağlık Bakanlığından ambulans helikopter istendi. Zonguldak Karaelmas Kemal Köksal Stadına inen helikoptere bindirilen Nilüfer adındaki bebek, Ankara'ya sevk edildi.
İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan, doğuştan kalp anomalisi olan bebeğin Ankara'ya sevk edilmesinin uygun görüldüğünü belirterek, ''Bu tip hastaları Anadolu'nun her tarafından sevk ediyoruz. Tedavileri büyük merkezlerde yapılabiliyor'' dedi.
Sevke yetişemeyen bebeğin ailesi, stadın önünde duygusal anlar yaşarken, İlikhan sakinleştirerek bilgi verdi.
Baba Servet Lafçı, kızlarının erken doğum sonucu dünyaya geldiğini, İlikhan'ın desteğiyle bebeklerinin sevki konusunda Sağlık Bakanlığı'nın kendilerine yardımcı olduğunu söyledi.
Daha önce çeşitli ihmaller sonucu 2 bebeklerini doğmadan kaybettiklerini belirten Lafçı, şöyle dedi:
''Sağlık Bakanlığı elinden geleni yaptı. Ancak bizi sevk sırasında beklememelerine üzüldük. Çocuk özlemimizin dinmesini istiyoruz. Evladımızın yaşaması için herkesten yardım bekliyorum. Kızım sıkıntılı bir doğum olmasına rağmen sağ dünyaya geldi. Takdir Allah'ın, ona şifa vermesini diliyorum. Bakanlığımızın ve bütün yetkililerimizin bu konuda hassas davranmalarını istiyorum.''