Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Varlık içinde yokluk

Galatasaray tribünleri şöyle bağırıyordu: "Taçsız Kral Metin Oktay... Tek aşkıydı Galatasaray... Senin gibi Cimbomlu'yu unutur mu bu taraftar..."
Metin Oktay sadece Türk futbolunun taçsız kralı değildi, bir insanlık abidesiydi. Metin ağabeyle İzmir Yeni Asır'da birlikte çalıştım; birçok deplasmana birlikte gittim. Son derece mütevazı ve alçakgönüllüydü. Sevgi doluydu. Şöhret sarhoşu değildi. Galatasaray sevgisinin çığ gibi büyümesinde büyük katkısı oldu. Nur içinde yat Metin ağabey.
Galatasaray'ın sahaya çıkan onbirine bakıyorum Hasan, Ümit Karan ve Volkan dışındakilerin hepsi kendi milli takımlarında oynuyor. Kulübeye göz atıyorum; Lincoln, Baros, Topal gibi yıldızlar yedek oturuyor. Sakat olan milli oyuncular Linderoth, Barış, Sabri ile Balta'yı da sayarsak kadro olarak kalite zengini Galatasaray varlık içinde yokluk çekiyor. Yani şeker var, un var, yağ var ama lezzetli bir helva nasıl yaratılacak merak ediyorum. Skibbe de arayışlarını hâlâ sürdürüyor.

İKİNCİ YARI TEK KALE MAÇ
Antalya önünde Skibbe'nin en önemli hamlesi çift santrfora geçmesiydi. Arda forvet arkasında oyunun patronluğuna soyundu. Kewell sol, genç Aydın sağ kanatta, Hasan Şaş da sağbekteydi. Galatasaray ArdaHasanAydın işbirliğiyle sağ kanat bindirmelerinde etkili oluyordu. İlk 25 dakikada tempolu, agresif, hücuma çabuk çıkan bir Galatasaray izledik. Antalya NgewenyaDijehoua ikilisiyle önde pres yaparak Meira ve Servet'in topla hücuma çıkmalarına izin vermiyordu. Galatasaray çok adamla hücum ediyor ama geriye dönüşlerde ağır kaldığından ön libero görevini tek başına yapan Ayhan sıkıntı yaşıyordu.
Nonda'nın attığı gol Arda-Hasan-Aydın üçlüsünün mükemmel organizasyonu sonucu geldi. Ngewenya'nın golü Milli Takım'ın Belçika'dan yediği golün kopyasıydı. Servet-Meira ikilisi adam paylaşımında hatalıydı. İkinci yarı tek kale maç oldu. Antalya savunmaya gömülürken, Galatasaray adeta gol kaçırma yarışı yapıyordu. Nonda, Baros, Topal, Aydın, Arda vuruyor kaleci Ömer inanılmaz inanılmaz toplar çıkarıyordu. Galatasaray ikinci yarı çok iyi oynadı, ataktı, bol pozisyon buldu ama Ömer'i geçemedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA