Tekstilci Darço Vahe Marukoğlu'nun 12 yıllık eşi Gamze Marukoğlu, aleni olarak kendisini aldattığını iddia ettiği eşinden boşanmak için mahkemeye başvurdu. Gamze Marukoğlu'nun avukatı İstanbul Aile Mahkemesi'ne verdiği boşanma dilekçesinde, tarafların 1998'de evlendiklerine ve bu evlilikten ortak çocukları bulunmadığına yer verdi. Evliliğin ilk yılını müteakip sorunların yaşandığının ifade edildiği dilekçede, Gamze Marukoğlu'nun çocuk istediği, ancak davalının prensip olarak Müslüman bir kadından çocuk istemediğini söyleyerek buna şiddetle karşı çıktığı öne sürüldü.
'AYDA 30 BİN TL HARCADI'
Gamze Marukoğlu'nun ayrıca dini ve cibelerini yerine getirmeye yönelik davranışlarına da eşi Darço Vahe Marukoğlu'nun saygı göstermediği iddia edildi. Dava dilekçesinde evliliğin ilk yıllarında haftada bir kez eşi ile birlikte dışarıda yemekte alkol alan davalının daha sonra ilerleyen yıllarda eşini evde bırakıp neredeyse haftada 3 gün bazen kendisine ait teknede bazen de gözde mekanlarda sabahlara kadar içip kadınlarla su gibi para harcamaya başladığı ifade edildi. Bu şekilde 20-30 bin lira eğlence ve lüks tüketim için harcayan davalı Marukoğlu'nun karısını aldattığını gizlemediği, onun bu tutumlarından cesaret alan bazı kadınların Gamze Marukoğlu'nu telefonla arayarak taciz etmeye başladığı belirtildi. Dilekçede Gamze Marukoğlu'nun buna isyan etmesi üzerine eşinden dayak yediği, bunun üzerine ölüm korkusuna kapılarak annesinin yanına sığındığı yer aldı.
TEDBİR TALEP ETTİ
Boşanma dilekçesinde bu gerekçelerle tarafların boşanmalarına karar verilmesi, ayrıca aylık 12 bin lira nafaka ve toplam 10 milyon lira maddi-manevi tazminat talebinde bulunuldu. Davalının Bitaş Brode A.Ş.'nin hem yönetim kurulu üyesi hem de genel müdürü olduğu, aylık ortalama 50 bin lira geliri olduğu, 19 metrelik gulet tipi bir teknesi bulunduğu ayrıca Nişantaşı, Kınalıada, Kadıköy'de milyonlarca lira değerinde gayrimenkulleri ve İMKB'de yaklaşık 700 bin liralık hisse senedi bulunduğu da ifade edilen dilekçede bazı mal varlıkları üzerine tedbir konulması da istendi.