İzmir
Buca'da geçen ay cinnet getirince 6 yaşındaki oğlu Yahya Vecdi ve 7 yaşındaki kızı Asya'yı önce defalarca bıçaklayan, ardından da balkondan atarak ölümlerine neden olan 27 yaşındaki Meryem Özer'le ilgili soruşturma tamamlandı.
TO P ARTIK MAHKEMEDE
Cumhuriyet savcısı sanığın, "Psikiyatrik bozukluk" tanısıyla Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildiğini belirtti. Ancak hazırlanan iddianamade Özer'in iki çocuğunu canavarca hisle öldürdüğü vurgulandı. Savcı, Özer'in Sağlık Kurulu Raporu ve delillerin takdiri ve tartışılması mahkemeye ait olmak üzere, 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Ancak yargılama aşamasında sanığın akıl hastası olduğu sonucuna varılması halinde koruma ve tedavi amaçlı olarak güvenlik tedbirine karar verilmesini talep etti.
"ŞEYTAN 'VUR ' DEDİ "
Meryem Özer, ifadesinde "İçimdeki şeytan, çocuklarım Asya ve Yahya Vecdi için, 'onları vur bıçakla sustur' diyordu. O sesi dinleyip bıçakladım. Onlara bir şey olmadı. Şimdi babalarını yanında olmalılar. Hatta ben içimdeki sesi dinleyip kocam Vahap'ı da bıçakladım. Çocukları balkondan attığımı hatırlıyorum. Eşime de çok saldırıyordum. Eltim bana ölüm büyüsü yaptı. Yaptığı büyülü maddeleri yatak çarşaflarının içerisine sürmüş" demişti. Eşinden şikâyetçi olmayan Vahap Özer ise hasta olduğunu ancak böyle bir kötülük yapacağını hiç düşünmediğini söyleyerek, tedavi edilmesini istemişti.