Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

Ve ödül kazananları açıklıyorum!

-Ali Kazma, her yıl video dalında verilen Nam June Paik 2010 ödülünü kazandı.
-CHP'liler sanata da hayır dediler. I-dans kapsamındaki Free Zone sergisinde bir yapıtta Atatürk'ü görünce bu kez suç duyurusunda bulunmayıp heykeli direk parçaladılar.
-I-Dans bu sene şahane. Yok yok... En matrağı Xavier Le Roy'unkiydi. Sanatçı, Berlin Filarmoni'nin şefi Simon Rattle'ın hareketlerini taklit ederek dans etti.
-Kendimi, Borusan İstanbul Filarmon Orkestrası (BİFO) Şefi Sacsha Goetzel'i taklit etse acaba nasıl olurdu diye düşünmekten alamadım.
-BİFO'nun sezon açılış konserinde Sascha Goetzel'in Brahms'in 1. Senfonisi sırasında kendinden geçerek bir metre yükseğe sıçradığını hatırlayarak...
-Le Roy'un performansını iki kişi izlesin çok istedim: Bülent Eczacıbaşı ve Rene Block.
-Rene Block hep orkestra şefi olmak istemiş aslında, küratör değil!
-BİFO konserlerinin tanıtımının yapıldığı kitapçıklardaki Türkçe'ler yabancı çocuk çizgi filmlerindeki dublaj Türkçe'lerini aratmıyor.
-Haftanın en eğlenceli gecesi Muhsin Akgün'ün söz ve müzik: İstanbul kitabının partisiydi. Su gibi ve su yerine bira tüketirken Melis Danişmend'i dinledik. Kaan Sezyum'un DJ'liğinde dans ettik.
-Kitap çok güçlü. Mesai istiyor. Yazılardan Küçük İskender'in esrik Muse konseri izlenimi, Tuğrul Eryılmaz'ın burçdaşı Marianne Faithfull, Melis Danişmend'in Tori Amos yazısı bir harika.
-Ama favorim Görgün Taner'in Lou Reed yazısı. Meğer Lou Reed de küreselleşme karşıtıymış, hatta küre karşıtı.
-Taner'in hayatta sahip olduğu ince mizahını, yazıya da aktarabilmesi hayranlık uyandırıcı.
-12. İstanbul Bienali'nin temasının açıklandığı basın toplantısında gazeteciden çok sanatçı ve galerici vardı -her zamanki gibi- ve bu da Latin Amerikalı bienal küratörlerini hem şaşırttı hem de hoşlarına gitti.
-Babylon'la Salon büyük rekabet halinde. İkisi arasında gidip gelmek gibisi yok.
-Biraz Salon'da Brazzaville üstüne Babylon'da US3 izledim. 'İstanbul olmuş' dedim.
-Akgün'ün kitabı da bunu dedirtiyor. Kimler gelmiş sahi? Badly Drown Boy'dan Cohen'e...
-Favori fotoğrafım ise kesinlikle Patti Smith. Akgün, Smith'in mitolojisini imgede göze getirmeyi başarmış.
-Londra'da gerçekleşen Frieze fuarının yıldızı Rana Begum'u Frieze'i gezen Türkler kendileri gibi Türk sandılar ama doğru değil. Bangladeş doğumlu İngiliz asıllı sanatçı 33 yaşında.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA