Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

Heykeltraşlık kremlere mahsus

Erken gelen kış yüzünden eve hapsolunca mecburen TV izledim. TV izlemeye doyamadım daha doğrusu... Ve elbette lüzumlu lüzumsuz epey fikirler biriktirdim. İlkini muhakkak suretle sizinle paylaşmak istiyorum. Heykeltraşlıkla ilgili... Yurdumuzun bütün yeni TV kanalları sabah kuşağı veyahut sabah kuşağını takip eden saatlerini inceltici, sorun giderici gibi deyişlerle tarif ettikleri zayıflama ürünlerinin tanıtımlarına ayırıyorlar. Bu birbirinden uzman doktorların icat ettiği söylenilen kremleri tanıtanlar bir zamanların vapur satıcıları gibi... Uzun uzun konuşuyorlar. İkna edici bir tonda güzel örneklemeler yaparak teşbihlerle konuşuyorlar. Ve hepsinin üslubu ayrı olsa da ortak bir benzetmede birleşiyorlar.
Bu kimi İsviçreli kimi Chicago'lu kimi Kafkasya'nın dağlarındaki uzman doktorların keşfettiği bu kremlerin hepsi vücudu 'bir heykeltraş gibi' inceltiyor. Onlar gibi söylemem gerekirse... 'Bir heykeltraş görevini gören bu ürün sayesinde kıvrımlarınıza yeniden kavuşabilecek, tekrar göz doldurabileceksiniz....'
Zayıflama ürünü pazarlamacılarının heykeltraşlara yüklediği anlamı sevmemek ve heykelin günümüzde kazandığı yeni anlamlar üzerine düşünmemek elde değil doğrusu!
Gribimi atlatır atlatmaz Şevket Sönmez'in sergisine gittim. Galeri Merkür'ün yeni yerinde açıldı. Galerinin yeni adresi Mim Kemal Öke Caddesi'nde... Delicatessen'in tam karşısında... Zaten bu kafe, uzun zamandır Nişantaş'ın Urban'ı olma yolunda hızla ilerliyor. Şevket Sönmez'in sergisi ne mutlu ki bir resim sergisi olmasına rağmen izahat istiyor.
Van Houten kakaosu için başlıklı sergi, ünlü şair Mayakovski'nin bir şiirinden yola çıkıyor. 20. yüzyılın başında idam mahkumunun son sözleri oluyor 'Van Houten kakaosu için....' Bunu söylemek için mahkum para alıyor, ailesine vermek üzere... Erken bir kapitalist pazarlama örneği... Mayakovski'nin şiirinden bunu öğrenen Sönmez, sergisine çıkış noktası yapmış. Gerçekten tüyler ürpertici! Bir kremi heykeltraş olarak düşünmek zorken kakaoyu bir idam mahkumuyla pazarlamak... Şu pazarlama ne pazarlıklara kadir! Sanat adına güzel konu. Pazarlamasız bir hafta sonu dilerim!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA